« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
NEPROMIŠLJENO

Iran osudio američke izjave o mogućem bombardiranju

Bilo bi bolje da se SAD usredotoči na konstruktivne stvari, poručili su Iranci

General David Petraeus
General David Petraeus (Getty Images)
Više o

SAD

,

iranski nuklearni program

,

David Petraeus

,

Centcom

Iran je u ponedjeljak osudio "nepromišljene" izjave zapovjednika američkih vojnih snaga u Iraku i u Afganistanu, generala Davida Petraeusa koji je spomenuo mogućnost bombardiranja iranskih nuklearnih postrojenja.

"Te izjave su nepromišljene i bilo bi bolje da sva mišljenja o tom pitanju uđu u konstruktivne okvire", rekao je Ramin Mehmanparast, glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova.

"Bilo bi potpuno neodgovorno da Centcom (zapovjedništvo američke vojske za to područje) ne pripremi više programa i ne osmisli planove kako bi odgovorio na veoma različite situacije", kazao je general Petraeus u razgovoru za CNN u nedjelju.

Odgovarajući na pitanje o iranskim nuklearnim postrojenjima i mogućnosti njihove preinake radi pojačane zaštite, general je ocijenio da postoji "mogućnost njihova bombardiranja".

Mehmanparast je u ponedjeljak opetovao da je Iran još spreman na "razmjenu u etapama" svog niskoobogaćenog urana za gorivo za svoj reaktor u Teheranu. (hina/metro-portal)

11.01.2010. 14:29:07
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    emin alagic
    11.01.2010. 14:48
    USA ce radikalizirati Islam u svjetu, ratom ne moze pobjediti samo izgubiti.Pun je svjet rasutih iracana sada koji imaju materijalnu moc i dr. potencijalne moci.oni su se prilagodili dr. nacinima ratovanja sto je pogubno za bezbjednost i buducnost svjeta.Danas je zivot u svakodnevnom strahu i neizvjesnosti koje vrebaju na naj nepredvidivije nacine.Na ovaj nacin ce Islam zavladati!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh