« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
KOZMETIČKI OBAVJEŠTAJCI

Iran optužuje Oriflame za špijunažu i potkopavanje sigurnosti zemlje

Dana 22. kolovoza, vlasti su zatvorile ured Oriflamea u Teheranu i uhitile petero njegovih suradnika

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (YouTube)
Više o

Iran

,

špijunaža

,

Rusguidro

,

Aerozona

,

Svjetsko prvenstvo U-20

Iranski ministar informiranja Heydar Moslehi optužio je u subotu švedsku tvrtku za izravnu prodaju kozmetičkih proizvoda Oriflame da želi potkopati sigurnost Irana, nakon uhićenja petero njezinih suradnika zbog navodne špijunaže. "Oriflame je htio djelovati protiv iranskog režima. Ta tvrtka nema nikakav ekonomski interes", rekao je ministar čije je izjave objavila državna televizija na svojoj internetskoj stranici. Dodao je da su obavještajne agencije htjele kroz to poduzeće stvoriti probleme u sigurnosti zemlje.

Dana 22. kolovoza, vlasti su zatvorile ured Oriflamea u Teheranu i uhitile petero njegovih suradnika, a u Iranu kruže glasine o umiješanosti Oriflamea u financijsku piramidu i o navodnoj potpori jedne obavještajne agencije toj tvrtki. U Švedskoj, Patrik Linzenbold, visoki čelnik tvrtke, rekao je, odgovarajući na Moslehijeve optužbe, da Oriflame zasad nema komentara.

Financijski direktor Gabriel Bennet kazao je pak da njegovo poduzeće nije umiješano ni u kakvu političku djelatnost i da "surađuje s veleposlanstvom kako bi se utvrdilo o čemu je riječ i kako bi pokušalo osloboditi uhićene". Po njegovim riječima, uhićeni su jedan Šveđanin i još jedan strani državljanin. Bennet je izjave o financijskoj piramidi ocijenio "smiješnima", ali nije htio ništa više reći o tim "glasinama". (hina/metro-portal)

29.08.2010. 09:24:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh