« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
ZAŠTITA NUKLEARKI

Iran nastavlja vojne vježbe

Simulacije RBK napada drugi dan za redom održavaju se na prostoru od 600.000 četvornih kilometara

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Iran

,

vojne vježbe

Iranske vojne snage nastavile su u ponedjeljak, drugog dana petodnevnih vojnih manevara, vježbu čija je zadaća spriječiti eventualni nuklearni, bakteriološki ili kemijski napad na nuklearne centrale u zemlji.

"Fiktivni neprijatelj izveo je u ponedjeljak simulaciju nuklearnog, bakteriološkog i kemijskog napada", izvijestila je novinska agencija Isna, rekavši da su iranske snage kao odgovor na napad "izvele niz operacija radi uklanjanja tragova napada s tog područja".

Po riječima glasnogovornika vojnih vježba, generala Alija Mogiseha, kako je prenijela Isna, "vojne snage su ujedno ispitale radare domaće proizvodnje".

Iran je u nedjelju počeo vojne vježbe kako bi pokazao svoju obrambenu sposobnost u zaštiti nuklearnih centrala od možebitnog zračnog napada, imenujući Izrael kao mogućeg agresora.

Vježbe se održavaju na prostoru od 600.000 četvornih kilometara, a obuhvaćaju nuklearnu centralu Bušer (u izgradnji), tvornicu za obradu urana u Ispahanu i gradilište tvornice za obogaćivanje urana pokraj Koma. (hina/metro-portal)

23.11.2009. 15:05:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh