Metro-portal.hr

objavljeno 23.11.2009. 15:05:49
ZAŠTITA NUKLEARKI

Iran nastavlja vojne vježbe

Simulacije RBK napada drugi dan za redom održavaju se na prostoru od 600.000 četvornih kilometara

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)

Iranske vojne snage nastavile su u ponedjeljak, drugog dana petodnevnih vojnih manevara, vježbu čija je zadaća spriječiti eventualni nuklearni, bakteriološki ili kemijski napad na nuklearne centrale u zemlji.

"Fiktivni neprijatelj izveo je u ponedjeljak simulaciju nuklearnog, bakteriološkog i kemijskog napada", izvijestila je novinska agencija Isna, rekavši da su iranske snage kao odgovor na napad "izvele niz operacija radi uklanjanja tragova napada s tog područja".

Po riječima glasnogovornika vojnih vježba, generala Alija Mogiseha, kako je prenijela Isna, "vojne snage su ujedno ispitale radare domaće proizvodnje".

Iran je u nedjelju počeo vojne vježbe kako bi pokazao svoju obrambenu sposobnost u zaštiti nuklearnih centrala od možebitnog zračnog napada, imenujući Izrael kao mogućeg agresora.

Vježbe se održavaju na prostoru od 600.000 četvornih kilometara, a obuhvaćaju nuklearnu centralu Bušer (u izgradnji), tvornicu za obradu urana u Ispahanu i gradilište tvornice za obogaćivanje urana pokraj Koma. (hina/metro-portal)

23.11.2009. 15:05:49
http://metro-portal.hr/iran-nastavlja-vojne-vjezbe/27080/