« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
PROTIV GLOBALNE AROGANCIJE

Iran i Bolivija jačaju protuameričku frontu

Mahmud Ahmadinedžad i Evo Morales su na sastanku u Teheranu izjavili da je "u sadašnjim okolnostima (američki) imperijalizam na najslabijoj točki"

Evo Morales
Evo Morales (Getty Images)
Više o

Iran

,

Mahmud Ahmadinedžad

,

Bolivija

,

Evo Morales

,

Teheran

Iranski i bolivijski predsjednici u utorak su obećali da će osnažiti svoju frontu protiv SAD-a, izvijestila je službena iranska novinska agencija IRNA.

Mahmud Ahmadinedžad i Evo Morales su, po izvješćima, na sastanku u Teheranu izjavili da je "u sadašnjim okolnostima imperijalizam na najslabijoj točki te da je pravo vrijeme da se osnaži i uobliči neovisna fronta protiv globalne arogancije". "Vrijeme je za jačanje fronte otpora koji bi tvorile neovisne i slobodarske zemlje protiv imperijalizma i globalne hegemonije", rekao je Ahmadinedžad.

"Jačanje neovisnih država nedvojbeno će koristiti miru i sigurnosti u svijetu i voditi propadanju kapitalizma", dodao je iranski predsjednik. Morales je još prije istaknuo "zajedničku revolucionarnu svijest koja zbližava dvije zemlje". "Borba protiv imperijalizma i nepravde u svijetu dva su važna čimbenika koji će širiti iransko-bolivijske odnose", rekao je.

Bolivijski čelnik je, kako je prenijela IRNA, ustvrdio da bi dvije zemlje trebale surađivati tako da se spriječe neprijateljske urote i smanji ranjivost neovisnih država u odnosu sa SAD-om. Morales, koji je u Iran doputovao u nedjelju navečer, trebao bi razgovarati o postignutim dogovorima o projektima vrijednima 1,1 milijardu dolara u tijeku idućih pet godina i iranskom ulaganju u Boliviji od 287 milijuna dolara. (hina/metro-portal)

26.10.2010. 23:59:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Kladionicar
    27.10.2010. 00:10
    Super baš mi je drago jer jedina protuteža je do sada bila ona koreja koja je izgladnjela i nikakva
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh