« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci

Irački novinar "cipelaš" na slobodi

Montazera al-Zaidia, poznatog po gađanju Georga Busha cipelom, očekuje topla dobrodošlica i brojni pokloni.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

George Bush

,

Bush cipela

,

igrica bush cipela

,

Montazer al-Zaidi

Irački novinar Montazer al-Zaidi, koji je postao slavan pošto je bacio cipele na bivšeg američkog predsjednika Georgea W. Busha, trebao bi sljedećeg tjedna izaći iz zatvora.

Al-Zaidi, 30-godišnji novinar televizijske postaje Baghdadije, trebao bi u ponedjeljak izaći iz zatvora pošto je odslužio devetomjesečnu kaznu zatvora. Očekuje se da će diljem arapskog svijeta al-Zaidi biti dočekan kao heroj.

Katarski emir obećao je da će mu pokloniti zlatnu skulpturu konja, a libijski vođa Muamer Gadafi uručit će mu najviše libijsko odličje, navodi se na web stranicama Baghdadije.

Al-Zaidiju je nuđen novac, brakovi, pa čak i karijera u politici, ali njegovi kolege u televizijskoj postaji vjeruju da će se on vratiti na svoje radno mjesto.

"Koliko mi je poznato iz razgovora s njime, a razgovaramo svaki tjedan, vratit će se na posao u Baghdadiji", rekao je ravnatelj te televizijske postaje sa sjedištem u Kairu.

Tijekom konferencije za tisak u prosincu u Bagdadu, al-Zaidi je bacio svoje cipele na Busha nazvavši ga "psetom".

Al-Zaidi je optužen za napad na stranog državnika u tijeku službenog posjeta, te je prvotno osuđen na tri godine zatvora, ali mu je kazna umanjena na devet mjeseci.

Izvor: Hina

11.09.2009. 12:47:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh