« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
Misteriozne eksplozije

iPhone-u prijeti povlačenje s tržišta

Europske potrošačke udruge i dalje primaju pritužbe o eksploziji ekrana Appleova mobitela

(Getty Images)
Više o

iPhone povlačenje

,

iPhone eksplozija ekrana

,

iPhone opasnost

Europska povjerenica za zaštitu potrošača Meglena Kuneva upozorila je da će iPhone biti povučen s EU tržišta ako vlasti zemalja-članica utvrde da su misteriozne eksplozije ekrana rezultat greške u proizvodnji.

"Nije mi potrebno Appleovo dopuštenje da bih spriječila ulazak te robe na tržište", kazala je Kuneva novinarima u Bruxellesu.

"Ako je taj proizvod opasan, naložit ćemo da se povuče s tržišta", naglasila je Kuneva

Pritužbe su dosad stigle iz Britanije, Francuske i Njemačke, a o problemima s uređajem izvijestili su i mediji u Belgiji i SAD-u.

"Mora nas barem jedna zemlja članica sa 100-postotnom sigurnošću uvjeriti da je taj proizvod opasan. Provodimo laboratorijske testove kako bismo utvrdili jesu li problemi povezani sa samim telefonom, baterijom ili se radi o pogrešnom rukovanju", poručuju iz EU.

Povjerenica za zaštitu potrošača već je jednom izborila povlačenje opasnog proizvoda. Tada se radilo o talijanskim aparatima za kavu Senseo, koji su dokazano izazivali opekotine kod rukovanja.

Prema očekivanjima tržišnih analitičara u ovoj godini će iPhone kupiti još 23 milijuna ljudi, a iz Applea poručuju da su slučajevi eksplozije ekrana "izolirani incidenti".

28.09.2009. 17:44:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh