« Seks
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
upitan trend

Intimnim operacijama do ludog orgazma

Plastična kirurgija intimnih dijelova tijela doživljava pravi boom i predstavlja novi izvor zarade estetskih kirurga

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

seks

,

plastična operacija

,

G točka

,

savršen orgazam

,

ludi orgazam

,

intimne operacije

,

operacija vagine

,

operacija stidnih usana

,

operacija intemnih dijelova tijela

Trend koji je započeo na licu i grudima spustio se do intimnih dijelova tijela - sve više žena odlučuje se na plastičnu korekciju vagine, stidnih usana i G-točke kako bi doživjele veći užitak u krevetu.

Takozvane "intimne operacije" dolaze iz Brazila i SAD-a, gdje statistike pokazuju da se godišnje najmanje 100.000 Brazilki i 50.000 Amerikanki podvrgne intimnom zahvatu.

Iako službeni podaci za Europu ne postoje, plastični kirurzi potvrđuju da se radi o uzlaznom trendu, a pravi boom očekuje se za dvije do tri godine.

Na operacije se najčešće odlučuju žene koje iza sebe već imaju nekoliko trudnoća i nisu više zadovoljne svojim seksualnim životom.

Nadaju se da će operacijom vratiti odgovarajuće mišiće u stanje prije poroda pa se odlučuju na zatezanje, odnosno pomlađivanje vagine.

Operacije se izvode i iz isključivo estetskih razloga. Naime, neke žene svoje stidne usne smatraju prevelikim pa izbjegavaju grupna tuširanja na bazenu ili posjete sauni, a seksualni život im pati jer se ne mogu u potpunosti prepustiti partneru.

Jedna od najtraženijih operacija je i povećanje G-točke, koja je obavijena tisućama živčanih stanica i čijom stimulacijom se povećava užitak prilikom seksualnog odnosa.

Ubrizgavanjem hyaluronske kiseline u područje za koje se pretpostavlja da je G-točka, povećava se njen volumen što bi trebalo dovesti do jačeg doživljaja u krevetu.

Intimne operacije su vrlo diskutabilne u medicinskim krugovima. Stručnjaci međusobno polemiziraju o opravdanosti takvih zahtjeva jer je gotovo nemoguće objektivno procijeniti "ljepotu" intimnih dijelova tijela.

Prema navodima žena koje su prošle neki oblik intimnog zahvata, seksualni život im se nakon njega poboljšao.

Najzadovoljnije su žene koje su se podvrgnule zatezanju vagine, dok je operacija G-točke vrlo upitna pošto njeno postojanje nije znanstveno dokazano.

Svaka žena koja razmišlja o plastičnoj operaciji intimnog dijela tijela, mora prethodno dobro razmisliti o svojim motivima. Pomlađivanje, postizanje nedostižnog estetskog ideala te pojačano sviđanje partneru pogrešni su razlozi za operaciju koji unatoč uspješnom zahvatu neće postići emotivno zadovoljavajući efekt.

Također, intimne operacije počele su se tek nedavno izvoditi pa je nepoznato njihovo dugoročno djelovanje na zdravlje. Ožiljci koji mogu ostati nakon zahvata mogu prouzročiti probleme prilikom spolnog odnosa, a pogotovo uzbrigavanje hyaluronske kiseline još nije dovoljno ispitano.

28.09.2009. 20:13:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh