« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Interventni policajac osumnjičen za premla- ćivanje dječaka

Policija pokušala zataškati slučaj

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Tomislav Serdar/CROPIX)
Više o

zlostavljanje

,

Marijan Tomurad

,

policijska brutalnost

,

premlaćivanje

,

interventna policija

,

zataškavanje

,

teške tjelesne ozljede

Protiv 34-godišnjeg interventnog policajca M. B. zagrebačko je tužiteljstvo zatražilo istragu zbog sumnje da je krajem travnja prilikom intervencije na Jarunu teško ozlijedio 16-godišnjaka, brutalno ga pretukavši palicom pri čemu mu je slomio ruku.

Osumnjičeni policajac s trojicom kolega 26. travnja oko 3 sata intervenirao je na križanju Horvaćanske ceste i Hrgovića, nakon dojave o tučnjavi. Po dolasku na mjesto tučnjave zatekli su nekoliko mladića, a 16-godišnji dječak počeo je bježati. Osumnjičeni policajac potrčao je za njim i naredio mu da stane te digne ruke u zrak, a kada je dječak to i učinio, policajac ga je izudarao palicom, tvrdi zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo.

Osumnjičenog se tereti za kaznena djela zlostavljanja u obavljanju službe ili javne ovlasti i nanošenja teške tjelesne ozljede.

Neke tiskovine u proteklih pet mjeseci pisale su da su u zagrebačkoj policiji pokušali zataškati premlaćivanje 16-godišnjaka. U policiji su nakon događaja govorili da se dječak ozlijedio u tučnjavi ili pri padu u bijegu pred policajcem. I sam je dječak to u početku izjavio, no naknadno je pojasnio da je to rekao jer su mu policajci kazali kako mu je bolje da šuti. Tek po izlasku iz policijske postaje ispričao je ocu što se dogodilo.

Dječakov otac u medijima je izjavljivao da je u policijskom uvjeravanju kako je riječ o samoozljeđivanju sudjelovao i tadašnji načelnik zagrebačke policije Marijan Tomurad. (HINA)

17.09.2008. 12:42:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh