« Život
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
TEHNIČKE SMJERNICE

Internetski flert - kako se ponašati

Ostaviti dobar dojam preko chata nije nimalo jednostavno ma koliko se činilo takvim

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

internet

,

Facebook

,

chat

,

flert

Biti cool u virtualnom svijetu nije uvijek jednostavno, pa ipak određene smjernice postoje. Internet je stvarnost, svakodnevica i sve više postaje neophodnim dijelom života pojedinca. Naročito kad je ljubavni aspekt u pitanju. Internet je idealan teren za ljubavne igrice, ali te igrice imaju svoja pravila. Zato, ako želite 'pobijediti' u njima, bolje slijedite ta pravila. Chat se čini kao najjednostavnija stvar na svijetu, ali kad se radi o stvaranju i ostavljanju dojma većina ljudi naleti na amatere i 'likove koji ne znaju smanjiti doživljaj'. Evo nekoliko tehničkih smjernica za usavršavanje vještina flertanja na internetu.

Nemojte biti prenapadni. U redu, pronašli ste potencijalnu ljubavnu 'žrtvu', partnera iz snova i sad ga želite upoznati bolje. Ali to ne znači da odmah morate započeti priču o braku. Polako. Ne dopustite da ispadnete prenapadni. Ako ste zaista upoznali tu osobu, pošaljite joj zahtjev za prijateljstvom na Facebooku, ako ga koristite, i krenite korak po korak. Ne spominjite da ste već stotinu puta pokušali doći do uvida u njegov/njen profil prije toga kako biste gledali fotografije i sl.

Ne ostavljate poruke svako malo. Istina, društvene mreže su stvorene (između ostaloga) s ciljem da održite kontakt s brojnim osobama, ali nije poželjno da ispadne kako visite na njima po čitav dan. U početnoj fazi nemojte slati previše poruka jer biste mogli biti izbrisani s liste prijatelja ili blokirani.

Ne pretjerujte. Pokušajte biti ono što jeste. Sasvim je normalno da pokušavate nekoga impresionirati, ali pretjerivanje vas može dovesti u neprilike. Ako niste ljubitelj ekstremnih sportova nemojte naglašavati da jeste. U prijevodu, ne lažite. Usto, pazite da u albumima nemate slike bivših. Ne želite ispasti patetični i jadni i kao da niste ostavili prošlost iza sebe.

Online lovci. Nije poželjno da čim vidite simpatiju online da joj odmah šaljete poruku ili je pozivate na chat jer tada ispada da čekate i vrebate po čitav dan da se pojavi. Ipak, ne trebate ni oklijevati sa započinjanjem razgovora nakon nekog vremena, ali kao i u svemu, važna je zdrava mjera.

Što manje smileyja, itd. U redu je bombardirati prijatelje s grafičkim osmjesima, namigivanjima, emotikonima i njima sličnim simbolima, no pogrešno je to činiti kad chatate s nekim novim. OK, osmjeh ili dva da popunite praznine u razgovoru, ali stavljanjem previše njih ispast ćete djetinjasti.

27.03.2010. 15:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh