« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci

Interliber otvara svoja vrata u srijedu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Biljana Gaurina, CROPIX)
Više o

Zagrebački velesajam

,

Interliber

,

sajam knjige

Na ovogodišnjem "Interliberu", kojem je Izrael zemlja gost i koji se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, predstavit će se 290 izlagača, od čega 206 domaćih i 84 inozemna, rekla je direktorica Zagrebačkog velesajma (ZV) Katja Kovačić na današnjoj konferenciji za novinare.

Jedna od najvažnijih hrvatskih kulturoloških priredaba, 31. međunarodni sajam knjiga i učila "Interliber" te 4. sajam glazbe i multimedije bit će organizirani na ZV-u od 12. do 16. studenoga.

Kako je rekla Kovačić u Hrvatskoj je lani objavljeno 7203 novih naslova knjiga, časopisa i novina, od čega je 6501 naslov bio u prvom izdanju.

Rekla je kako će uz hrvatske nakladnike svoje knjige na sajmu, na 15.600 četvornih metara izložbenog prostora, predstaviti izlagači iz Austrije, Belgije, BiH, Crne Gore, Irana, Izraela, Njemačke, Poljske, SAD-a, Srbije, Španjolske i Velike Britanije.

Kovačić je ocijenila kako je "Interliber" sajam na kojem vlada interaktivni odnos publike i nakladnika, što omogućuje susrete s uglednim autorima. "To je i nezaobilazno mjesto susreta nakladnika, knjižara i distributera", rekla je.

Govoreći o nastupu zemlje gosta, Mirjana Šlaj Frolich, iz Odjela za kulturu i odnose s javnošću izraelskog veleposlanstva, rekla je kako je nastup njezine zemlje organiziran u prigodi obilježavanja 60. obljetnice Države Izrael. Dodala je i kako će na "Interliberu" nastupiti izraelski književnik Boris Zaidman, a u suradnji sa Židovskom općinom iz Zagreba bit će predstavljen priručnik za učenje hebrejskog jezika. (hina/metro-portal)

U sklopu sajma bit će predstavljena i nakladnička djelatnost hrvatskoga iseljeništva iz 25 zemalja, zemalja u kojima živi autohtona hrvatska manjina te iz BiH. Na Sajmu glazbe i multimedija uz izlagače predviđeni su koncerti te laserski show na nebu iznad Zagreba.

10.11.2008. 15:13:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh