« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci

Zabočki đak osvojio nagradu u Japanu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Metro)
Više o

Martin Kotarski

,

Goi Peace Foundation

,

filantropija

Martinu Kotarskom, učeniku osmog razreda osnovne škole "Ksaver Šandor Gjalski" iz Zaboka u nedjelju je na "Goi Peace Foundation" forumu, održanom u Tokiju, uručena nagrada "Goi Peace Foundation-a" i UNESCO-a za filantropsku ideju i njenu realizaciju predstavljenu u eseju.

Tijekom foruma na temu "Nova filantropija za novu civilizaciju" uručene su dvije prve nagrade u dvije kategorije (djeca i mladi) za esej, a u kategoriji za djecu između 4711 pristiglih prijava iz 137 zemalja pobijedio je upravo esej Martina Kotarskog pod naslovom "Joined by a Cookbook".

Martin Kotarski je na izvrsnom engleskom jeziku pročitao pobjednički esej u kojemu je razložio svoju ideju kako pomoći prijatelju te kako ju je i realizirao. Mladi Zabočanin je prikupio tradicionalne recepte i objavio "Zabočku kuharicu", čijom je prodajom prikupljeno dovoljno sredstava kako bi se pomoglo ne samo njegovu prijatelju već i drugoj djeci lošijeg imovnoga stanja.

Hrvatski veleposlanik dr. Drago Štambuk, nazočan svečanosti, čestitao je Martinu Kotarskom na velikom uspjehu a u ponedjeljak ga je zajedno s učiteljicom Natalijom Jurišić i predstavnicima "Goi Peace Foundation" primio u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Tokiju gdje im je uručio prigodne poklone. (hina/metro-portal)

10.11.2008. 19:53:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh