« Život
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
MA DA?

Inteligentnije osobe sklonije alkoholu

Na čuđenje istraživača, obje su studije jasno pokazale da su inteligentnija djeca odrasla u osobe koje piju više i češće od manje inteligentnih

Inteligentniji piju više i češće ...
Inteligentniji piju više i češće ... (Arhiva)
Više o

alkohol

,

konzumacija alkohola

,

inteligentni

,

neinteligentni

Dva paralelna istraživanja u Britaniji i SAD pokazala su da su inteligentnije osobe sklonije alkoholu od onih manje obdarenih u glavi. Naime, u istraživanjima je testirana inteligencija djece prije navršene 16. godine i podijeljeni su u pet kategorija: vrlo tup, tup, normalan, bistar i vrlo bistar.

Amerikanci su testirali iste ljude nakon sedam godina, dok su Britanci obavili bolji posao testiranjem u 20-im, 30-im i 40-im godinama, a uz sve ostalo bilježile su se i navike ispijanja alkohola. 

Na čuđenje istraživača, obje su studije jasno pokazale da su inteligentnija djeca odrasla u osobe koje piju više i češće od manje inteligentnih. 

Što god da su dodatno uzimali u obzir, bilo to obrazovanje roditelja, visina primanja, bračni status i ostali faktori koji mogu utjecati na sklonost alkoholu, i dalje su inteligentnija djeca pila više od ostalih.

Istraživanje ih je zbunilo toliko da su uspjeli samo prezentirati podatke i naglasiti da konzumacija alkohola ni u kom slučaju ne vodi do veće inteligencije, no nisu dokučili zašto inteligentniji imaju veću sklonost alkoholu.

31.10.2012. 21:46:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    najob
    01.11.2012. 09:38
    zato da postanu manje inteligentni i uklope se u ovaj glupi svijet ;-)
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh