« Hi-tech
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
NOVOSTI

Intel® Education "2 u 1" predstavljen javnosti

Dovoljno je pritisnuti gumb i Intel Education "2 u 1" pretvorit će se iz prijenosnog računala u tablet-uređaj

Sjajan novi koncept iz Intela
Sjajan novi koncept iz Intela (Intel)
Više o

Intel® Education "2 u 1"

Intel Corporation danas je predstavio Intel® Education "2 u 1", prvi obrazovni referentni dizajn "2 u 1". Intel® Education "2 u 1" odlikuje se fleksibilnošću i mobilnošću tablet-uređaja te performansama i produktivnošću prijenosnog računala, pa tako učenicima i studentima nudi najbolje od obiju kategorija u jednom uređaju. Dovoljno je pritisnuti gumb i Intel Education "2 u 1" pretvorit će se iz prijenosnog računala pomoću kojega učenici i studenti mogu pisati referate i stvarati prezentacije u tablet-uređaj koji mogu koristiti na terenskoj nastavi ili za prikupljanje podataka za samostalni projekt iz biologije.

Intel Education "2 u 1" alat je za učenje osmišljen s učenicima i studentima na umu, a opremljen je prednjom i stražnjom kamerom kako bi potaknuo stvaranje sadržaja i znanstveno istraživanje. Dva načina priključivanja na priključnu stanicu omogućuju da tablet-uređaj bude okrenut prema korisniku kada se koristi tipkovnica ili pak prema kolegama u učionici kada je na nečemu potrebno raditi zajedno.

"Zahvaljujući radu s profesorima diljem svijeta, Intel razumije potrebu za atraktivnim učenjem usmjerenim na učenika kojim će se potaknuti uspjeh učenika u školi i izvan nje", izjavio je John Galvin, potpredsjednik Intelova odjela Sales and Marketing Group i generalni direktor odjela Intel Education. "Naš novi Intel Education '2 u 1' učenicima i studentima nudi tablet-uređaj kada ga žele i prijenosno računalo kada ga trebaju. Time se profesorima daje fleksibilnost potrebna za stvaranje interaktivnijeg, suradničkog okruženja za učenje."

Intel Education "2 u 1" opremljen je četverojezgrenim procesorom Intel® AtomTM Z3740D i operacijskim sustavom Windows* 8.1, a nudi do 7,8 sati trajanja baterije kada se koristi kao tablet-računalo i dodatna tri ili više sata u priključnoj stanici2, pa tako može pratiti ritam cjelodnevnog učenja. Zahvaljujući svom robusnom, izdržljivom dizajnu Intel Education "2 u 1" može podnijeti pad s visine od čak 70 cm te je otporan na vodu i prašinu, čime se jamči da će se taj uređaj moći nositi s praktičnim učenjem u učionici i izvan nje. Uređaj je opremljen i programskim paketom McAfee Antivirus Plus, koji štiti učenike/studente i njihove uređaje prilikom korištenja interneta, pa ni oni ni njihovi profesori ne moraju trošiti vrijeme predviđeno za učenje na rješavanje problema sa zlonamjernim softverom.

Intel Education "2 u 1" opremljen je prikvačnim povećalom podržanim u aplikacijama iz paketa Intel® Education Software, npr. u aplikaciji Intel Education Lab Camera, koja nudi pristupačan alat za prikaz i mjerenje mikroskopskih i makroskopskih objekata. Nudi i sondu s temperaturnim senzorom koja pomoću programske opreme SPARKvue omogućuje eksperimente koji učenike i studente potiču na propitkivanje svijeta koji ih okružuje. Paket programske opreme sadrži i aplikacije koje učenike i studente potiču na rad s alatima koji promiču povezivanje gradiva koje se uči iz različitih predmeta i dublju analizu sadržaja, primjerice aplikaciju KnoTM, koja učenicima/studentima i profesorima nudi pristup globalnoj biblioteci digitalnog sadržaja s više od 225.000 edukativnih naslova. 

Intel Education "2 u 1" dio je skupine rješenja Intel® Education Solutions, koja obuhvaća uređaje, programsku opremu, usluge i alate za stručno usavršavanje profesora koji se međusobno nadopunjuju kako bi preobrazili učenje i podučavanje u cilju omogućivanja uspjeha učenika.

10.04.2014. 12:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh