« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
POZIV IZ GRADA

Policija u Varšavskoj asistira Bandiću i ostaje do daljnjega

VIDEO - Policija je stigla na zahtjev gradske uprave, poziv se nije mogao odbiti, tvrdi Karamarko

Varšavska
Varšavska (Bernard Covic / CROPIX )
Više o

Milan Bandić

,

Cvjetni trg

,

Tomislav Horvatinčić

,

Tomislav Karamarko

,

varšavska prosvjed

,

Veliki božićni sajam knjiga

Policija je danas u Varšavskoj ulici asistirala na poziv gradske uprave, koja je investitor projekta izgradnje rampe u pješačkoj zoni u središtu Zagreba, izjavio je na izvanrednoj novinarskoj konferenciji načelnik policijske-uprave zagrebačke Tomislav Buterin. Potvrdio je, da je policija privela 142 osobe, kojima je odredila osmodnevnu zabranu prilaska gradilištu u Varšavskoj ulici.

>>Paliković-Gruden traži ostavku Bandića, Sabor šuti o Varšavskoj

>>Rušenje Varšavske: Policija privodi novinare i političare, uhićen i Kregar

Policija je pustila sve privedene osobe, a Buterin je dodao, da su dvije osobe već prekršile odredbu pa ih je policija ponovno privela i prepratila sucu za prekršaje. Upozorio je, da će i svi ostali, koji se ogluše o zabranu biti privedeni, ako ih uoče oko Varšavske ulice. Dodao je, da će policijska asistencija trajati, dok god bude bilo potrebno.

Karamarko: Samo asistiramo Gradu

Današnju intervenciju policije pohvalio je i ministar unutarnjih poslovna Tomislav Karamarko, koji je poručio, da policija ne može tolerirati građanski neposluh, koji je legitiman stav građana. Izjavio je, također da policija ne prosuđuje treba li intervenirati, nego to čini u skladu sa zakonom. Također je rekao, da po pitanju izgradnje ulaza u garažu u Varšavskoj surađuju s Uskokom i državnim odvjetništvom.

>>GALERIJA: Opsada u Varšavskoj

Karamarko je odbacio zahtjeve za ostavkom, koje su danas stigle od nekoliko nevladnih udruga i javnih osoba, jer je uvjeren, da je policija dobro odradila svoj posao.

"Radili smo prema pravilima struke, a svi policajci su bili upozoreni na zakonito postupanje prema ljudima," rekao je dodavši kako policija ne može odbiti zahtjev lokalne uprave za provedbom zakona.

Ocijenio je, da je dio optužbi protiv njega ispolitiziran, te da ne može uvijek policija biti odgovorna za sve što se događa. "Problemi su negdje drugdje", rekao je između ostalog ministar.

Izborna kampanja već je počela:

>>Institucije Grada Zagreba: U Varšavskoj se gradi prema propisima

O duljinji trajanja intervencije, Buterin je rekao:

15.07.2010. 17:54:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh