« Glazba
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
INMUSIC 2013

INmusic festival pokreće INovaciju

Natječaj za umjetničko uređenje festivalskog prostora „INovacija" namijenjen je mladim umjetnicima

INmusic želi i vizualno biti atraktivan
INmusic želi i vizualno biti atraktivan (INmusic)
Više o

INmusic 2013

,

INovacija

Početkom svakoga ljeta na pozornicama zagrebačkog INmusic festivala publika ima priliku gledati nastupe nekih od najboljih svjetskih izvođača. No svake se godine predstavljaju i mladi izvođači koje svjetska slava tek čeka. Kako bi što bolje promovirali nove hrvatske glazbenike, ali i talentirane umjetnike koji definitivno imaju što pokazati, INmusic festival organizirao je kulturnu platformu koja će obuhvatiti suvremenu glazbenu, likovnu i kazališno-filmsku scenu.

Natječaj za umjetničko uređenje festivalskog prostora „INovacija" namijenjen je mladim umjetnicima. Nakon uspješne prošlogodišnje suradnje s umjetnicom Andreom Resner koja je festivalsku lokaciju uredila umjetničkim instalacijama na javnoj rasvjeti, zainteresirani se pozivaju da svojim radovima doprinesu inovativnom vizualnom identitetu festivala. U obzir dolaze svi materijali, a uređivati se mogu svi dijelovi Otoka mladosti.

Drveće, staze, livade ili obala uz malo mašte mogu postati prave umjetničke instalacije. Svojim se radovima od 30. travnja do 13. svibnja možete prijaviti putem e-mail adrese inovacija@inmusicfestival.com, a pobjednički radovi bit će odabrani 15. svibnja. Organizacijski tim festivala će uz stručnu pomoć suradnika Saše Šimprage, aktivista i autora cijenjene knjige Zagreb, javni prostor, i Ivane Jelače, kustosice Galerije Močvara i suradnice biroa za suvremenu umjetničku praksuKontejner, donijeti odluku i odabrati rad čiju će realizaciju omogućiti.

Mladim se autorima putem natječaja pruža prilika da na INmusic festivalu predstave svoje stvaralaštvo širokom spektru mnogobrojne publike. U suradnji s Ožujskim pivom organiziran je natječaj „Zasviraj sa Žujom" čiji je pobjednik, mladi zagrebački bend Achromatic Attic, nastupio u legendarnom klubu The Assembly u Velikoj Britaniji, a nastupit će i na osmom festivalskom izdanju. Ove se godine u sklopu kulturne platforme na INmusic festivalu organizira i kazališni program.

INteatar powered by Splitska banka ugostit će uspješne predstave „CABAres CABArei" Zijaha Sokolovića te „Münchhausen" Vilima Matule, a posjetitelje prvog festivalskog dana čeka i tribina s posebnim gostom. Realizacijom ove kulturne platforme INmusic festival integrira lokalnu kulturnu scenu u uspješan međunarodni projekt te sudionike i radove kulturne platforme predstavlja kao specifičnost festivala, Zagreba, ali i Hrvatske kao kulturno-turističke destinacije.

Podsjetimo, INmusic festival održava se od 24. do 26. lipnja, a svoj su nastup dosad potvrdili Arctic Monkeys, Iggy and the Stooges, Basement Jaxx, Bloc Party, Editors, NOFX, Airbourne, Stealing Sheep, Team Ghost, Dikta, Atheist Rap, A Toys Orchestra, Mile Me Deaf, Rangleklods, She Loves Pablo, Dosh Lee, Radio Aktiv te pobjednici natječaja Zasviraj sa Žujom te All about the music Achromatic Attic i Roger The Mascot. Ulaznice se po cijeni od 399 kuna mogu nabaviti u svim prodavaonicama Tisak media centra ili se naručiti putem Tisak media webshopa.

Online kupovina ulaznica moguća je putem sustava Entrio. Svi nezaposleni državljani RH do 23. svibnja mogu ostvariti popust od 50 kuna na važeću cijenu ulaznice. Sve informacije o načinu ostvarivanja popusta dostupne su na internetskoj stranici INmusic festivala.

Popust od 50 kuna pri kupnji festivalske ulaznice daruje i generalni pokrovitelj INmusic festivala Ožujsko pivo, a sve informacije o Žujinim nagradnim igrama i akcijama moći će se pratiti na internetskim stranicama i Facebook profilima Ožujskog piva te INmusic festivala. Važno je napomenuti da se pri kupnji jedne festivalske ulaznice dobiveni popusti ne mogu kumulativno iskoristiti.

30.04.2013. 12:19:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh