« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
POTRES BLIZU SUMATRE

Indonezija povukla upozorenje od tsunamija

Stanovnici obalnih dijelova Indonezije vraćaju se svojim kućama nakon što je ukinuto upozorenje na opasnost od tsunamija

Fotografija vijesti
Više o

tsunami

,

potres

,

Indonezija

,

Sumatra

Indonezija je ukinula upozorenje na tsunami u srijedu nakon što je potres jakosti 7,3 po Richteru pogodio područje u blizini sjeverne Sumatre, umirivši lokalno stanovništvo koje je ranije napustilo svoje kuće i pobjeglo prema višem terenu, javlja Hina.

Indonezijska meteorološka i geofizička agencija koja rutinski izdaje upozorenja na tsunami za svaki potres jakosti preko 7 rekla je kako se potres osjetio na sjevernoj i zapadnoj Sumatri.

Stanovnici Banda Aceha u panici su pobjegli iz zgrada nakon potresa i pošto je izdato upozorenje na tsunami, a vraćaju se svojim kućama nakon ukidanja upozorenja. Prema očevicima potres nije prouzročio veće štete u tom glavnom gradu pokrajine Aceh.

Jedan očevidac na plaži u Acehu rekao je kako se smanjila razina mora nakon potresa što se također desilo kada je 2004. potres u blizini Aceha stvorio tsunami od kojega je poginulo preko 200.000 ljudi oko Indijskog oceana.

Potres se u srijedu dogodio 420 km jugozapadno od Banda Aceha, priopćio je Američki geofizički zavod.

11.01.2012. 07:41:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh