« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina
POSKUPLJENJE

INA: Eurosuper BS 95 od ponoći 9,71 kunu po litri

Cijene eurodizela neće se mijenati, eurodizel BS ostaje na 9,28 kuna po litri, a eurodizel BS class na 9,33 kune

Ina
Ina (Wikipedia)
Više o

nove cijene benzina

Na Ininim će benzinskim postajama od ponoći poskupiti motorni benzini za tri do 12 lipa po litri, za 13 do 17 lipa poskupit će obični dizel, plavi dizel i lož ulje, dok će cijene eurodizela ostati nepromijenjene.

Prema naslužbenim informacijama, Ina će od sutra, 5. travnja, prodavati svoj eurosuper BS 95 po cijeni od 9,71 kunu po litri (do sada 9,59 kuna), eurosuper BS 95 class po 9,76 kuna (do sada 9,64 kune), a eurosuper BS 98 po 10,06 kuna (do sada 10,03 kune).

No, poskupit će obični dizel kojemu će, kako se doznaje, nova cijena biti 8,95 kuna po litri (do sada 8,82 kune), plavi dizel poskupljuje na 5,43 kune (do sada 5,28 kuna) te loživo ulje ekstra lako na 6,10 kuna (do sada 5,93 kune).

Inine promjene cijena u skladu su s kretanjima cijena derivata koje je danas poslijepodne, temeljem novog Pravilnika o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, objavilo Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva.

Ministarstvo je utvrdilo i objavilo najviše razine maloprodajnih cijena derivata u razdoblju od 5. do 18. travnja, a, prema novom Pravilniku, tijekom tog razdoblja naftne kompanije mogu mijenjati cijene, ali one ne smiju biti više od onih koje je utvrdilo Ministarstvo.

Izuzetak su postaje na autocestama i postaje na morskoj obali, koje mogu direktno opskrbljivati plovila gorivima, na kojima Pravilnik dozvoljava slobodno formiranje cijena za sve derivate osim za plavi dizel.

Kako Ina na svojim postajama ima dvije vrste eurosupera 95, uobičajeno u zadnje vrijeme ima najvišu dopuštenu maloprodajnu cijenu za svoj Ina eurosuper BS 95 class, dok je cijena nešto jeftinijeg eurosupera BS 95 pet lipa niža od classa, a takva je razlika u cijeni zadržana i u najnovijoj korekciji.

Ina ima i dvije vrste eurodizela - eurodizel BS class uobičajeno ima najvišu dopuštenu maloprodajnu cijenu za te vrste derivata, dok eurodizel BS ima pet lipa nižu cijenu od classa.

Ina je s uvođenjem class goriva započela sredinom prosinca prošle godine, do sada je ta goriva uvela na većinu svojih postaja i u kompaniji očekuju da će taj proces biti završen krajem travnja, a planom predviđaju i da će na 200-300 postaja paralelno prodavati obje vrste goriva iz iste grupe proizvoda.

Po dostupnim podacima, do sada je eurosuper BS 95 class uveden na više od 280 benzinskih postaja, nešto jeftiniji eurosuper BS 95 je zastupljen na više od 300 benzinskih postaja, a planom je predviđena paralelna prodaja obje vrste na 203 benzinske postaje.

Kod eurodizela, class je uveden na više od 310 benzinskih postaja, eurodizel BS se prodaje na više od 370 benzinskih postaja Ine, a planom je predviđena paralelna prodaja na njih 318.

Ina također ima 38 benzinskih postaja na autocestama te 34 obalne postaje na kojima je moguća direktna opskrba plovila gorivom, a da li će na tim postajama primijeniti mogućnost slobodnog formiranja maloprodajnih cijena u domeni je poslovne odluke kompanije, priopćili su danas iz Ine i najavili da će u tom slučaju te cijene, kao i važeće cijene na svim drugim postajama, biti dostupne na inernet stranici kompanije.

04.04.2011. 21:28:57
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    SportMagazin
    04.04.2011. 23:15
    najbolje da stave 300 kuna po litri znali bi na čemu smo
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh