« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
KADROVIRANJE

Imenovani čelnici Uprave policije, akademije i šest policijskih uprava

U MUP-u kažu da su nova kadrovska rješenja donesena s ciljem poboljšanja organizacijske klime u policijskim upravama

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix/Arhiva)
Više o

MUP

,

Ivica Tolušić

,

Zlatko Sokolar

,

Dubravko Teur

,

Zoran Ničen

,

Željko Prša

,

Stipo Rimac

,

Stipica Kuna

,

Mladen Blašković

,

Ivica Porubić

Ministar unutarnjih poslova imenovao je za novog načelnika Uprave policije u Ravnateljstvu policije Dubravka Teura koji je na toj dužnosti zamijenio Zorana Ničena, novog načelnika Policijske akademije, a nove čelnike ima i šest policijskih uprava.

U MUP-u kažu da su nova kadrovska rješenja, koje je ministar Tomislav Karamarko donio na prijedlog glavnog ravnatelja policije Olivera Grbića, donesena s ciljem poboljšanja organizacijske klime u policijskim upravama te da se očekuje i veći angažman u rješavanju ozbiljnijih oblika organiziranog kriminaliteta, kao i kaznenih djela iz domene korupcije.

Novi načelnik Uprave policije Dubravko Teur diplomirani je kriminalist, bogatog policijskog iskustva, a djelatnik je MUP-u od 1981. Do imenovanja na novu dužnost obnašao je dužnost načelnika Sektora policije u Zagrebačkoj policijskoj upravi.

Novi načelnik Policijske akademije Zoran Ničen je diplomirani pravnik, u MUP-u zaposlen od 1992. Riječ je, kako se navodi u priopćenju MUP-a, također o osobi s bogatim policijskim iskustvom kojeg je stekao niz godina radeći na dužnostima načelnika ili pomoćnika načelnika Odjela pomorske i aerodromske policije, Uprave za granicu. Dosadašnji prvi čovjek akademije Stjepan Gluščić postaje viši predavač.

Novi načelnik Brodsko-posavske policijske uprave je Željko Prša koji je na tu dužnost došao s mjesta načelnika zagrebačkog odjela Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK). Dosadašnji načelnik uprave Mijo Kršić prelazi u Osječko-baranjsku PU na dužnost u tamošnjem Odjelu za sigurnost cestovnog prometa.

Ivica Tolušić novi je načelnik Virovitičko-podravske PU umjesto Slavko Kopjar koji preuzima dužnost načelnika Odjela za javni red i mir u Ravnateljstvu policije.

Dosadašnji zamjenik načelnika Osječko-baranjske PU Stipo Rimac postao je načelnik te uprave, a njegovim zamjenikom imenovan je Božo Guvo koji na tu dužnost dolazi s mjesta načelnika Sektora općeg kriminaliteta, terorizma i ratnih zločina u Ravnateljstvu policije. Dosadašnji načelnik Osječko-baranjske PU Darinko Mikulić prešao je na dužnost načelnika Operativno-komunikacijskog centra policije.

Stipica Kuna novi je načelnik Vukovarsko-srijemske PU, a dosadašnji Josip Grčanac imenovan je službenikom u Odsjeku za zakonitost postupanja pri Osječko-baranjskoj PU. Kuna je obavljao dužnost pomoćnika Uprave za granicu pri Ravnateljstvu policije.

Dosadašnji načelnik sektora policije Istarske PU Mladen Blašković postao je prvi čovjek te uprave umjesto Lorisa Kozlevca koji je imenovan načelnikom Odjela za nezakonite migracije pri Upravi za granicu Ravnateljstva policije.

Zlatko Sokolar novi je čelnik Zadarske PU i na tom je mjestu naslijedio Antona Dražinu koji je imenovan višim instruktorom za protuterorističku taktiku u Zapovjedništvu Specijalne jedinice policije. Sokolar je bio načelnik Odjela za nezakonite migracije u Ravnateljstvu policije.

Dosadašnji načelnik Odjela za javni red i mir u Ravnateljstvu policije Ivica Porubić imenovan je zamjenikom načelnika Karlovačke PU, priopćio je Krunoslav Borovec, donedavni glasnogovornik Ravnateljstva policije koji taj posao sada radi u MUP-u. (hina/metro-portal)

22.03.2010. 15:04:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh