« Zdravlje
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
ČAROBNA BILJKA

Imela - nova nada u liječenju raka

Ova biljka godinama je bila savršena isprika da se ukrade poljubac simpatije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Rak

,

liječenje

,

imela

No, istraživači sugeriraju kako imela može učiniti puno više nego rasplamsati božićne strasti. Otkrili su naime, da ekstrakt biljke pomaže u liječenju raka crijeva, koji samo u Britaniji svake godine pogodi 37.500 ljudi.

Pacijenti koji su primali injekcije ekstrakta imele imali su manje nuspojava od kemo i radioterapije za razliku od onih koji nisu. Pretpostavlja se da ekstrakt jača imunološki sustav u borbi protiv tumora te ubrzava čišćenje organizma od toksičnih tvari nakon tretmana kemoterapije.

˝Rezultati pokazuju da su pacijenti pokazali značajno poboljšanje prilikom liječenja ekstraktom imele˝, navodi voditelj studije, profesor Kurt Zanker s Njemačkog instituta za imunologiju i eksperimentalnu onkologiju.

Znanstvenici su ekstraktom imele liječili 429 pacijenata oboljelih od raka te rezultate usporedili s onima od 375 pacijenata koji su liječeni regularnim putem. Utvrdili su da je samo 19 posto pacijenata iz prve grupe imalo nuspojave nakon kemoterapije, u odnosu na 48 posto iz druge grupe. 32 posto također je bilo živo 5 godina nakon početka terapije.

26.12.2009. 09:17:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh