« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 9 godina
U SLAST!

Imate tulum? Iznenadite goste slasnim bijelim umakom od luka

Imate tulum ili grupno gledanje utakmice, te želite obogatiti okus čipsu ili klasičnim zubnim zanimacijama?

Bijeli umak od luka
Bijeli umak od luka (Martha Stewart)

Nezaobilazni meni svakog tuluma ili grupnog gledanja utakmica su raznorazne grickalice i ostale zubne zanimacije, poput kikirikija ili čipsa. Iako je nemoguće da ljudima grickalice dosade s vremena na vrijeme poželjno je uvesti nekakvu promjenu da stvari ostanu interesantne.

Ako ne želite mijenjati grickalice uvijek možete servirati neki umak koji će obogatiti okus vaših omiljenih zubnih zanimacija. Donosimo vam jednostavan recept za umak koji će osvojiti i najkritičnije sladokusce.

Umak od luka

Za ovaj slatki umak od luka potrebno vam je:

1 žlica maslinovog ulja

4 dag sitno kosanog luka

Sol i mljeveni papar

1 šalica kiselog vrhnja

50 g sirnog namaza koji je na sobnoj temperaturi

1 ½ čajna žličica bijelog vinskog octa

¼ šalice sitno kosanog vlasca

Čips po vašem ukusu

Priprema:

U velikoj posudi prepržite sitno narezani luk na maslinovom ulju, dodajte sol i papar po želji. Dinstajte i miješajte dok luk ne dobije zlatnu boju, otprilike 12 do 15 minuta.

Kada se luk ohladio na sobnu temperaturu, ubacite ga u posudu u kojoj ste već umiješali kiselo vrhnje, sirni namaz, ocat i vlasac. Dodajte soli i papra po vlastitim preferencijama. Smjesu ohladite dok ne postane lagano čvrsta, sat vremena u hladnjaku bi trebalo biti dovoljno.

Umak od luka servirajte s čipsom i uživajte u plodovima svojeg truda. U slast!  

20.11.2011. 18:27:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh