Imate tulum? Iznenadite goste slasnim bijelim umakom od luka
Imate tulum ili grupno gledanje utakmice, te želite obogatiti okus čipsu ili klasičnim zubnim zanimacijama?
Nezaobilazni meni svakog tuluma ili grupnog gledanja utakmica su raznorazne grickalice i ostale zubne zanimacije, poput kikirikija ili čipsa. Iako je nemoguće da ljudima grickalice dosade s vremena na vrijeme poželjno je uvesti nekakvu promjenu da stvari ostanu interesantne.
Ako ne želite mijenjati grickalice uvijek možete servirati neki umak koji će obogatiti okus vaših omiljenih zubnih zanimacija. Donosimo vam jednostavan recept za umak koji će osvojiti i najkritičnije sladokusce.
Umak od luka
Za ovaj slatki umak od luka potrebno vam je:
1 žlica maslinovog ulja
4 dag sitno kosanog luka
Sol i mljeveni papar
1 šalica kiselog vrhnja
50 g sirnog namaza koji je na sobnoj temperaturi
1 ½ čajna žličica bijelog vinskog octa
¼ šalice sitno kosanog vlasca
Čips po vašem ukusu
Priprema:
U velikoj posudi prepržite sitno narezani luk na maslinovom ulju, dodajte sol i papar po želji. Dinstajte i miješajte dok luk ne dobije zlatnu boju, otprilike 12 do 15 minuta.
Kada se luk ohladio na sobnu temperaturu, ubacite ga u posudu u kojoj ste već umiješali kiselo vrhnje, sirni namaz, ocat i vlasac. Dodajte soli i papra po vlastitim preferencijama. Smjesu ohladite dok ne postane lagano čvrsta, sat vremena u hladnjaku bi trebalo biti dovoljno.
Umak od luka servirajte s čipsom i uživajte u plodovima svojeg truda. U slast!
Novi komentar