« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina
VJEROVALI ILI NE

Igranje na novom Playstationu prekidat će reklame?

Konzola će usred igranja pauzirati vašu igru kako bi vam mogla prikazati reklamu, a da vi pritom nećete moći učiniti ništa da to spriječite

Fotografija vijesti
Više o

Sony

,

reklame

,

PlayStation

,

igraće konzole

Tvrtka Sony Computer Entertainment America nedavno je zaštitila patent koji bi, ukoliko ikad ugleda svjetlo dana na nekoj od budućih konzola te tvrtke, mogao zauvijek promijeniti način na koji igramo računalne igre.

U kratkom objašnjenju sadržaja ovog patenta kojeg su se dokopali novinari stoji:„Suspenzija interaktivnog sadržaja kako bi se korisniku mogao prikazati oglašavački materijal".

Narodnim rječnikom rečeno, konzola će usred igranja pauzirati vašu igru kako bi vam mogla prikazati reklamu, a da vi pritom nećete moći učiniti ništa da to spriječite. Nakon što odgledate oglas, igra se nastavlja tamo gdje je stala, slično kao što je to danas slučaj sa serijama i filmovima na televiziji.

Iako stavljanje prikrivenih i onih manje prikrivenih oglasa u igre nije nikakva novost, prekidanje igre kako bi se korisnicima prikazao oglašivački sadržaj svakako jest.

Patent predviđa prikazivanje upozorenja korisniku o nadolazećoj reklami ili usporavanje igre, kako bi se mogao pripremiti na prekid. Štoviše, predviđa se i da će igre budućnosti biti napravljene s pauzama za reklame na umu, slično kao što je to danas slučaj sa serijama, posebice sitcomima (iako su neke naše komercijalne televizije grozne u tome te prekidaju serije usred rečenica).

Promjene ne bi trebali zaobići ni online igre, gdje će svim igračima istovremeno biti prikazivane reklame, ali ne nužno iste, već prilagođene ukusu svakog korisnika.

Unatoč tomu što sve ovo zvuči pomalo nevjerojatno iz današnje perspektive i kao nešto što nema budućnost, sjetite se samo da su mnoge danas uobičajene stvari, poput reklama na kabelskim (koji su prvotno zamišljeni kao kanali bez reklama), pa čak i premium kanalima, nekoć bile nezamislive.

Hoće li vaše avanture u kojima spašavate svijet bivati prekinute na 45 sekundi klincem koji ne želi kakati u vlastitom WC-u, ostaje za vidjeti.

30.05.2012. 22:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh