« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
šokantno realistična

Call of Duty: glorificiranje nasilja i terorizma

POGLEDAJTE TRAILER: Biste li kao vojnik ubili civila da se ubacite u terorističku skupinu?

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Screenshot)
Više o

call of duty

,

ratne video igrice

,

activision

,

cod modern warfare 2

Dugoočekivana igrica za koju se predviđa da će sušiti sve rekorde zarade uzburkala je javnost jer je u njoj moguće planirati terorističke napade usmjerene k civilima.

Kritičari su se okomili na tvrtku Activision koja je odgovorna za nastanak igrice Call of Duty: Modern Warfare 2.

Britanski parlamentarac Keith Vaz ostao je zapanjen realnošću igrice: „Naprosto sam šokiran količinom nasilja u ovoj igri i naročito sam zabrinut zbog njene realističnosti."  Vaz planira potaknuti raspravu u Vladi povodom izlaska igrice.

Igra, ponovimo, treba srušiti sve moguće rekorde zarade u povijesti igara i već nosi epitet najvećeg blockbustera. Igrači u njoj obavljaju različite misije u ulozi vojnika.

Jedan od najkontroverznijih dijelova je onaj kad igrač mora odlučiti treba li ubiti civila na ruskom aerodromu kako bi se mogao infiltrirati u terorističku grupu.

Neke scene su toliko šokantne da je Activision izdao upozorenja kako ih se može izbjeći, odnosno kako preskočiti određene epizode.

U službenoj izjavi iz Activisiona stoji: „Na početku igre igrači imaju dva checkpointa na kojima ih se upozorava da nastavak može biti uznemirujuć."

Igra nosi oznaku 18, što znači da je namijenjena samo punoljetnim osobama.

U prodaju se pušta u ponedjeljak.

08.11.2009. 09:37:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh