« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
HZZO:

Idući tjedan počinju pregovori o Ugovoru o etičkom oglašavanju lijekova

HZZO u ugovoru predlaže da farmaceutske tvrtke u jednoj godini na sponzorstvo pojedinog liječnika mogu potrošiti najviše 1.000 kuna

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Oleg Moskaljov/Cropix)
Više o

lijekovi

,

HZZO

,

farmaceutska industrija

,

Tihomir Strizrep

,

Ugovor o etičkom oglašavanju lijekova

Direktor Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Tihomir Strizrep najavio je danas da će idući tjedan početi pregovori s farmaceutskom industrijom o prijedlogu Ugovora o etičkom oglašavanju lijekova u kojem bi trebale sudjelovati tri udruge ispred proizvođača lijekova na hrvatskom tržištu.

Strizrep od njih očekuje primjedbe i prijedloge na ugovor što ga je HZZO predložio farmaceutima radi reguliranja etičnosti poslovanja u zdravstvu.

Iz Udruge inovativnih proizvođača lijekova koja predstavlja 22 tvrtke i pokriva više od 50 posto tržišta lijekova u Hrvatskoj doznaje se kako očekuju da će na sastanku predstaviti sadržaj kodeksa etičnog ponašanja koji, kako navode, već osam godina vrlo strogo regulira etično poslovanje njihovih članica.

Ističu da snažno podupiru svako nastojanje da se dodatno regulira etičnost poslovanja u zdravstvu i da tome mogu pridonijeti i elementi njihova kodeksa.

HZZO u ugovoru predlaže da farmaceutske tvrtke u jednoj godini na pojedinog liječnika mogu potrošiti najviše 1.000 kuna na sponzorstvo, darove i slične troškove. Među ostalim predlaže se i da farmaceuti HZZO-u plaćaju tri posto od ukupnog troška koje bi Zavod imao zbog smanjene učinkovitosti liječnika u vrijeme razgovora sa suradnicima farmaceuta. (hina/metro-portal)

18.02.2010. 20:02:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh