« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
PRIMOPREDAJA VLASTI

Mesić poručio kako Hrvatsku ostavlja u pravim rukama

VIDEO - Dobili smo predsjednika koji će štititi Ustav i provoditi zakone, zaključio je Stjepan Mesić nakon primopredaje vlasti na Pantovčaku

(Neja Markičević/Cropix/Infopunkt)
Više o

Stjepan Mesić

,

Pantovčak

,

Ivo Josipović

,

primopredaja vlasti

Stipe Mesić na vratima Ureda predsjednika dočekao je Ivu Josipovića ali na izlasku je Josipović ispratio Mesića, prvi put u ulozi domaćina.

"Odlazim zadovoljan jer je Hrvatska u pravim rukama“, poručio je Mesić nakon neformalne primopredaje dužnosti svom nasljedniku koja je u 17 sati održana u Uredu predsjednika na Pantovčaku.

Oboje su izjavili da je primopredaja prošla dobro, kao i sve pripreme za nju. Nisu propustili priliku međusobno se nahvaliti:

"Izbori su provedeni na najvišem demokratskom nivou, dobili smo predsjednika Republike Hrvatske koji će štititi Ustav i provoditi zakone", rekao je Mesić o Josipoviću.

Josipović se još jednom zahvalio Mesiću na svemu što je učinio za Hrvatsku.

"Mesić odlazi s mjesta predsjednika, ali ne iz Hrvatske niti iz političkog života u kojem ostaje važan faktor - rekao je Josipović.

Nakon primopredaje oba su napustila Pantovčak: Mesić u svoj novi ured u Grškovićevoj, a Josipović se kasnije vraća kako bi se uživo javio za sve nacionalne televizije.

Josipović već sutra prijepodne ima ugovoren prvi radni sastanak s predsjednicom Vlade Jadrankom Kosor, a u podne će objaviti i konačan sastav svog tima na Pantovčaku. (Infopunkt/metro-portal)

18.02.2010. 18:30:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh