« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 11 mjeseci
ŽIVJELI!

Idu li zajedno alkohol i vježbanje?

Pijte manje, ali kad pijete, ne gledajte na kalorije.

Cuga i vježbanje... nije baš najbolja ideja :)
Cuga i vježbanje... nije baš najbolja ideja :) (Pixabay)
Više o

alkohol

,

vježbanje

Vježbanje zahtijeva vrijeme, trud i predanost, bez obzira je li nam cilj smršaviti, dobiti na mišićnoj masi ili jednostavlno poboljšati zdravlje.

Hrana mora biti podređena tome. Dakako, ne smijemo se izgladnjivati, već pronaći prehranu koja će nas zasititi, a pritom neće potkapati naš trud koji na traci za trčanje.
Nekima je, uz hranu, teško odreći se i alkohola koji obično postaje središnjom točkom svakog društvenog okupljanja. U gramu alkohola postoji 7 kalorija, on nema nikakvu prehrambenu vrijednost, a svejedno mu ne možemo odoljeti i još nas potiče da žudimo za nezdravom, visokokaloričnom hranom.

Znači li to da bismo trebali izbjegavati društvena okupljanja ako želimo postići napredak u teretani?

Ne. Naš društveni život jednako je važan kao i fizičko zdravlje. Opuštanje u društvu prijatelja potrebno je za vašu emocionalnu i mentalnu dobrobit. Sasvim je moguće uživati i u alkoholu i pritom ostvariti ciljeve koje su zadamo u teretani.

Pripazite na to koliko pijete
Neki od nas znaju da za njih ne vrijedi ono pravilo „popit ću samo jedno" - oni ili piju ili ne piju. Pametno je samome sebi odgovoriti na pitanje o tome zašto vam je potrebno toliko alkohola i koji je cilj vašeg druženja ako je jedino što vas veseli alkohol. Pijte kako biste uživali u piću, a za uživanje vam nije potrebna cijela boca.

Odaberite piće koje volite
Pijte manje, ali kad pijete, ne gledajte na kalorije. Naručite piće koje volite i uživajte u njemu. Ako naručite nešto što zapravo ne želite, to će samo pojačati vašu želju za time da pijete više.
Ne zaboravite jesti prije nego što počnete piti alkohol jer on na prazan želudac nikad nije dobra ideja. Osim toga, samo će u vama probuditi potrebu za masnom i nezdravom hranom, na što biste se trebali unaprijed pripremiti.

Pijte vodu
Osim što pomaže ublažiti mamurluk, pijenje vode između rundi alkohola omogućit će vam da pijete sporije.

Naučite se družiti trijezni
I to je moguće. Alkohol nije nužan za dobar provod. Sjetite se samo da ste svoje društvo upoznali trijezni. A ako se bojite tuđeg pregovaranja, podsjetite se na to da bi i vašim prijateljima u interesu trebalo biti da ostvarite svoj cilj pa vas ne bi smjeli osuđivati.

Piše: Andrea Holi
01.06.2018. 15:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh