Idealni međuobroci koji održavaju razinu šećera u krvi
Bez obzira trebate li kasnojutarnju energiju, popodnevni oporavak ili "gorivo" nakon treninga, međuobroci pomažu da izdržite do sljedećeg pravog obroka
Ako imate problema s razinom šećera u krvi, od vitalnog je značaja da se odlučite za hranu koja će pozitivno utjecati na vaše zdravstveno stanje u tom segmentu.
Bademi + naranče - naranče su još jedno voće koje ima nizak glikemijski indeks i visok sadržaj vlakana. Za zaokruživanje nutritivnog profila ove grickalice idealni su bademi koji također sadrže vlakna, kao i proteine i zdrave masti.
Humus + mrkva - mrkva je povrće s niskim udjelom ugljikohidrata, bez škroba, što znači da nema značajan utjecaj na razinu šećera u krvi. Osim što nudi izvor proteina, slanutak - glavni sastojak humusa - sadrži zdrave masti koje pomažu u usporavanju apsorpcije ugljikohidrata, dopuštajući da se šećer otpušta u krvotok stabilnijom brzinom.
Jogurt + borovnice - iako jogurt može biti skriveni izvor dodanog šećera ako se odlučite za aromatiziranu varijantu, konzumacija običnog, nemasnog ili grčkog jogurta zapravo može pomoći u održavanju razine šećera u krvi na nižoj razini zato što ima puno proteina i malo ugljikohidrata. Odlična kombinacija uz jogurt su borovnice za koje je utvrđeno da su bogate antioksidansima i vlaknima imaju brojne zdravstvene prednosti.
Kriške jabuke + maslac od kikirikija - stručnjakinja Molly Hembree pojašnjava da je jabuka dobar izvor ugljikohidrata u obliku prirodnog šećera - fruktoze. U kombinaciji s maslacem od kikirikija dobit ćete i potrebne proteine, a koji pomažu u kontroli šećera u krvi. Osim toga, maslac od kikirikija prepun je zdravih masti.
Svježi sir + breskve - svježi sir, posebno oni s malo masnoće, izvrstan je izvor proteina koji, u kombinaciji s voćem poput breskve, može pomoći povećati unos vlakana i stabilizirati šećer u krvi.
Novi komentar