Metro-portal.hr

objavljeno 27.06.2022. 11:01:00
ZNATE LI?

Idealni međuobroci koji održavaju razinu šećera u krvi

Bez obzira trebate li kasnojutarnju energiju, popodnevni oporavak ili "gorivo" nakon treninga, međuobroci pomažu da izdržite do sljedećeg pravog obroka

Dodajte malo jabuke...
Dodajte malo jabuke... (Arhiva)

Ako imate problema s razinom šećera u krvi, od vitalnog je značaja da se odlučite za hranu koja će pozitivno utjecati na vaše zdravstveno stanje u tom segmentu.

Bademi + naranče - naranče su još jedno voće koje ima nizak glikemijski indeks i visok sadržaj vlakana. Za zaokruživanje nutritivnog profila ove grickalice idealni su bademi koji također sadrže vlakna, kao i proteine ​​i zdrave masti.

Humus + mrkva - mrkva je povrće s niskim udjelom ugljikohidrata, bez škroba, što znači da nema značajan utjecaj na razinu šećera u krvi. Osim što nudi izvor proteina, slanutak - glavni sastojak humusa - sadrži zdrave masti koje pomažu u usporavanju apsorpcije ugljikohidrata, dopuštajući da se šećer otpušta u krvotok stabilnijom brzinom.

Jogurt + borovnice - iako jogurt može biti skriveni izvor dodanog šećera ako se odlučite za aromatiziranu varijantu, konzumacija običnog, nemasnog ili grčkog jogurta zapravo može pomoći u održavanju razine šećera u krvi na nižoj razini zato što ima puno proteina i malo ugljikohidrata. Odlična kombinacija uz jogurt su borovnice za koje je utvrđeno da su bogate antioksidansima i vlaknima imaju brojne zdravstvene prednosti.

Kriške jabuke + maslac od kikirikija - stručnjakinja Molly Hembree pojašnjava da je jabuka dobar izvor ugljikohidrata u obliku prirodnog šećera - fruktoze. U kombinaciji s maslacem od kikirikija dobit ćete i potrebne proteine, a ​​koji pomažu u kontroli šećera u krvi. Osim toga, maslac od kikirikija prepun je zdravih masti.

Svježi sir + breskve - svježi sir, posebno oni s malo masnoće, izvrstan je izvor proteina koji, u kombinaciji s voćem poput breskve, može pomoći povećati unos vlakana i stabilizirati šećer u krvi.

27.06.2022. 11:01:00
http://metro-portal.hr/idealni-medjuobroci-koji-odrzavaju-razinu-secera-u-krvi/138326/