« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina
ŠEFOVIM STOPAMA

I Primorac podnio ostavku

Situacija oko ministrovog najavljivanja ostavke i premijerovih izjava kako o tome nema govora postaje sve jasnija

(Damjan Tadić, CROPIX)
Više o

Dragan Primorac

,

Ministarstvo znanosti

,

ostavka

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac danas je podnio pismenu ostavku, potvrđeno je u Ministarstvu znanosti. Draganu Primorcu ovo je bio drugi mandat ministra znanosti, obrazovanja i športa u vladi Ive Sanadera koji je danas također podnio ostavku.

"Došao sam na poziv Ive Sanadera i s njim odlazim", izjavio je ministar Primorac, upitan za razloge ostavke.

Primorac je o odlasku s dužnosti ministra 29. lipnja, prigodom predstavljanja Nacionalnog informacijskog sustava prijava na visoka učilišta (NISPVU), izjavio da će se to rješavati ovih dana.

O mogućoj ostavci ministra Primorca u poslijednje vrijeme nagađalo se u medijima, a i ona sam ju je najavljivao, što vičući na Trgu, što pristojno najavljujući odlazak u krugu akademske zajednice nakon čega je premijer, a to je bilo prije nepunih mjesec dana, izjavio kako nema govora o odlasku.

Postavlja se pitanje zašto je ministar Primorac zasebno podnosio ostavku ako odlazak premijera znači ostavku svih članova Vlade, a s druge strane i zašto i ostali članovi Vlade nisu slijedili njegov ažurni primjer ako se ostavke podnose pojedinačno?

01.07.2009. 16:13:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh