« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina
ZORAN MILANOVIĆ:

Hrvatska treba izvanredne izbore

Vodstvo SDP-a smatra kako je bez izbora 'sve skupa obična farsa', te kažu kako su spremni preuzeti odgovornost za Hrvatsku

(Dragan Matić, CROPIX)
Više o

Ivo Sanader

,

Zoran Milanović

,

SDP

,

ostavka premijera

,

izvanredni izbori

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare nakon ostavke premijera Ive Sanadera, izjavio je da su Hrvatskoj potrebni izbori i novi politički legitimitet smatrajući da izglasavanje povjerenja novoj vladi i mandataru nije samo tehničko, već duboko političko pitanje.

Sada već bivši premijer to je povjerenje dobio na izborima, ali toga više nema. Zato je potreban novi glas javnosti, jer bez toga sve je obična farsa. Vodstvo SDP-a jednoglasno smatra da je potrebno novo povjerenje birača i da smo spremni preuzeti odgovornost za Hrvatsku, rekao je Milanović. Dodao je da se sa svim mogućim stranačkim partnerima želi postići dogovor oko trećeg konsenzusa - o razvoju Hrvatske i o tome kakva država želimo biti, ono što ova vlada nije uspjela, kazao je Milanović.

Upitan je li razgovarao s HDZ-ovim koalicijskim partnerima, Milanović je kratko odgovorio da nije za spletke i da kao moguće partnere vidi birače i sve stranke koje su svjesne teškoća u kojima se Hrvatska nalazi.

Milanović je ustvrdio da vlada nema politički legitimitet. U situaciji krize u kojoj se nalazimo mi i okruženje i u zemlji koja šest godina nije vođena na dobar način, a u posljednjih pola godine na potpuno dezorijentiran način, potreban je novi politički legitimitet. Predsjednik SDP-a smatra da sada više nije bitno zbog čega je premijer podnio ostavku i je li hrvatska javnost zaslužila bilo kakvo objašnjenje osim objašnjenja da se radi o ostavci iz osobnih razloga.

Izvor: Hina

01.07.2009. 16:25:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh