« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 10 mjeseci
WOW!

I dalje se koristi gotovo dvije trećine svih iPhonea

Ovaj visoki postotak se najviše može zahvaliti prodaji uređaja u protekle četiri godine u odnosu na godine prije

Ništa bez Applea...
Ništa bez Applea... (Newzoo)
Više o

Apple

,

iPhone

Tijekom desetljeća od kada je predstavljen prvi iPhone, Apple je osmislio brojne modele koje smo voljeli, mrzili, ismijavali ili željeli. Prodali su ukupno 1,16 milijardi uređaja do ožujka 2017 i gotovo dvije trećine od ukupno prodanih su danas u uporabi.

Dakle, još uvijek 728 milijuna iPhone modela ili 63 posto imaju svoje ponosne vlasnike. Ovaj visoki postotak se najviše može zahvaliti prodaji uređaja u protekle četiri godine u odnosu na godine prije. Još je impresivnija činjenica da 25 posto svih pametnih telefona koji se koriste širom svijeta su iPhone.

Ovi zanimljivi podaci rezultat su istraživanja tvrtke Newzoo koja prati korištenje 3,1 milijarde pametnih telefona i tableta širom svijeta.  

Daljnji rezultati istraživanja pokazuju da do travnja ove godine najkorišteniji model je iPhone 6 (plus), objavljen u rujnu 2014. godine koji čini još uvijek čini 21 posto tržišta svih modela. Slijedi ga iPhone 6S (18 posto), 7 (11 posto).     

Kina je trenutno zemlja s najvećim brojem iPhone u uporabi što predstavlja 31,3% svih aktivnih uređaja tvrtke. Izraženo u brojkama, 228 milijuna iPhonea se koristi u Kini. Da nam je znati što vide u toj nejestivoj „jabuci" :D SAD je druga najveća baza s 120 milijuna aktivnih uređaja. Japan ima najveći tržišni udio iPhonea na svijetu sa 60,1%.

Što je s nadogradnjama sustava? Ne kaže se uzalud: slika govori više od 1000 riječi

Piše: Sanja Ledinek
21.07.2017. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh