« Zdravlje
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
NAPOKON!

HZZO će plaćati bolnički smještaj roditelja teško oboljele djece

HZZO će ubuduće plaćati bolnički smještaj roditeljima teško oboljele djece kojoj nije neposredno ugrožen život, ali se liječe slično kao i djeca oboljela od malignih bolesti

Napokon nešto pametno od države
Napokon nešto pametno od države (Arhiva)
Više o

HZZO

,

roditelji

,

bolnički smještaj

Do sada su pravo na plaćeni smještaj imali samo roditelji djece koja se liječe od malignih bolesti. No, na temelju novoga Pravilnika o pravima, uvjetima i načinu ostvarivanja prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja, plaćanje smještaja proširuje se na roditelje djece oboljele od aplastične anemije, premalignih stanja, imunodeficijencije i drugih sličnih bolesti, rekao je ravnatelj HZZO-a Siniša Varga nakon današnje sjednice Upravnog vijeća Zavoda.

Na Popis ortopedskih i drugih pomagala HZZO-a uvrštena su nova pomagala po novoj povoljnijoj cijeni, nižoj za 10 posto. Riječ je o pomagalima kao što su oblozi na rane, pomagala za urogenitalni sustav, antidekubitalna i druga pomagala.

U cilju smanjenja listi čekanja izabrani su najpovoljniji ponuditelji za postupke hiperbarične okisgenoterapije i medicinski pomognute oplodnje izvan javnozdravstvene mreže.

Varga je ustvrdio da je nakon ulaska Hrvatske u EU smanjen interes čeških zdravstvenih ustanova za pružanjem usluga pomognute oplodnje hrvatskim građanima jer im više ne mogu naplaćivati skuplje usluge nego svojim državljanima.


26.02.2014. 19:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh