« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
DREAMCATCHER

Hvatači snova za ljepši stan i san

Hvatači snova sjajan su ukras za svaki prostor, pogotovo oni koji su izrađeni s voljom i željom da budu jedinstveni

Zanimljivi hvatač snova
Zanimljivi hvatač snova (Ćurke )
Više o

dreamcatcher

,

hvatač snova

,

Ćurke

Hvatači snova iliti dreamcatcheri zanimljivi su ukrasi svakog prostora, a njihova svrha je, prema legendama, hvatanje ružnih snova. 

Izradom dreamcatchera bave se i Ćurke, interesantan dvojac koji o sebi kaže:

"Mi smo Marija i Maja, prijateljice smo još iz srednje, često se družimo, pijuckamo kavu. U jednoj takvoj prilici shvatile smo da imamo još jedan zajednički interes - izrađivanje nakita. Odlučile smo spojiti ugodno s korisnim, udružiti svoje talente i malo se više potruditi i organizirati. Budući da smo izrađivale različite vrste nakita, prvo smo podijelile znanje jedna s drugom. Kad smo obje naučile izrađivati i dreamcatchere i cvjetiće, nastale su Ćurke.

Dreamcatcheri sa cvjetićima pravi su spoj nas dviju. Izrađujemo ogrlice, naušnice, velike dreamcatchere. Taj nakit i same bismo nosile, ali ako netko zatraži nešto malo drukčije, ispunit ćemo mu (ili, češće, joj) želju. Ako netko ima posebne želje što se tiče materijala, boja, veličina, a mi spoj svega toga trenutno nemamo u ponudi, potrudit ćemo se da nabavimo „sastojke". Najveći izazovi su nam bili izrada dreamchatchera od hula hoopa za prijatelja i izrada 300 cvjetića za svatove (umjesto ružmarina).

Pokušavamo što više reciklirati, iz staroga i odbačenoga napraviti nešto novo i posebno. Članice smo udruge Zvuk prirode.Trudimo se i upotrijebiti što više prirodnih materijala. Ne doživljavamo izrađivanje nakita kao posao, radimo to jer nam daje još više prilika za druženje i da podijelimo s drugima ono što volimo. Volimo glazbu, pa idemo na festivale. Volimo starine, pa idemo na sajam antikviteta. Volimo Facebook, pa imamo profile. I uvijek nosimo svoj nakit sa sobom. Kad već spajamo ugodno s korisnim, zašto ne bismo i u tim prilikama pokušale nekoga usrećiti novom ogrlicom ili narukvicom? Iako ulažemo puno truda i vremena u njega, naš je nakit pristupačan svima. Po vrlo niskoj cijeni, možete pomoći nekom da ulovi snove!"

Što sve izrađuju Ćurke, pogledajte na njihovom Facebooku, a sjajan unikatni hvatač snova možete osvojiti u nagradnoj igri na našem portalu

28.06.2014. 18:45:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh