« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
NOVA SRAMOTA

Huligani zapalili autobus s navijačima PAOK-a

VIDEO - Tridesetak huligana je u Novom Zagrebu napalo autobus s VIP gostima PAOK-a, od kojih je četvero ozlijeđeno

Huligani zapalili autobus s navijačima PAOK-a
Huligani zapalili autobus s navijačima PAOK-a (Ranko Šuvar/Cropix)
Više o

navijači

,

huligani

,

navijački neredi

,

Dinamo PAOK

,

PAOK

Tridesetak huligana danas je iza 13 sati na novozagrebačkoj Aveniji Dubrovnik napalo autobus s navijačima grčkog nogometnog kluba PAOK pri čemu je zapaljen autobus. U napadu kamenjem i bakljama ozlijeđene su četiri osobe iz autobusa, a više je huligana uhićeno, doznaje se u policiji. No, kasnije je priopćeno da nije bila riječ o navijačima, nego o VIP gostima PAOK-a.

Troje ozlijeđenih je prevezeno u Kliniku za traumatologiju i oni su lakše ozlijeđeni. Jednom je pomoć pružena u KBC Zagreb, gdje se za sada nije moglo saznati o kakvim ozljedama je riječ. 

Autobus je prevozio 40-ak grčkih navijača iz zagrebačke zračne luke kad ga je u 13,10 sati kod raskrižja Avenije Dubrovnik i Avenije SR Njemačke kamenjem zasulo 30-ak mladića koji su kroz razbijeni prozor ubacili baklju koja je zapalila autobus. Požar su ubrzo ugasili vatrogasci, a četvorica Grka su ozlijeđena u tučnjavi, ne u požaru. Na mjesto napada ubrzo je došla i hitna pomoć, a policija je uhvatila nekoliko napadača.

Ovo je drugi navijačko-huliganski napad u posljednja dva dana. Preksinoć su nepoznate osobe u Zadru kamenovale autobus s košarkašima Partizana pri čemu je lakše ozlijeđen trener beogradskog kluba Vladimir Jovanović.

Upravo su navijači PAOK-a i Partizana bratska skupina. Više stotina partizanovih navijača poznatih po nazivu "Grobari" navodno je namjeravalo doći na sutrašnju utakmicu Dinama i PAOK-a na Maksimiru, no klubovi su se dogovorili da neće biti gostovanja navijača na utakmicama u Solunu i Zagrebu. (hina/metro-portal)

14.12.2010. 15:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh