« Hi-tech
objavljeno prije 1 godinu
ODLIČNO!

HUAWEI XMAGE Trend Report 2023.

Huawei je na keynote eventu, tijekom Mobile World Congressa 2023. u Barceloni predstavio HUAWEI XMAGE Trend Report

HUAWEI XMAGE Trend Report
HUAWEI XMAGE Trend Report (Arhiva)
Više o

Huawei

,

HUAWEI XMAGE Trend Report 2023.

Huawei je na jučerašnjem keynote eventu, tijekom Mobile World Congressa 2023. u Barceloni predstavio HUAWEI XMAGE Trend Report. Ovo prvo izvješće o trendovima mobilne fotografije, potaknuto lansiranjem HUAWEI XMAGE 2022., novog brenda mobilne tehnologije vezane za fotografiju, donosi uvid u jasno definiranu strukturu Huaweijeve strategije razvoja tehnoloških inovacija kao i kulturnog istraživanja te sociološke pozadine korisničkog iskustva mobilnih pametnih uređaja.

„Fotografije su postale uobičajeni jezik i način komunikacije današnjice, a pametni telefoni igraju sve važniju ulogu u ovom novom trendu", rekao je Li Changzhu, potpredsjednik divizije strateškog marketinga, Huawei Consumer BG i član žirija HUAWEI NEXT IMAGE Awards, kad je najavljivao lansiranje izvješća na temu Insight in Mobile Imagery na HUAWEI XMAGE salonu. Na temelju radova generiranih iz prijava za godišnje nagrade, izvedenih iz XMAGE-a, izvješće identificira trendove u vrsti vizualnog sadržaja koji generiraju korisnici Huawei pametnih telefona.

"HUAWEI XMAGE u fokusu je donijeti novu eru mobilnih fotografija, a mi ne štedimo truda u stvaranju snažne fotografske kulture putem inovacija što korisnicima donosi vrhunsko iskustvo", rekao je Li. Prema istraživanjima, godišnje se snimi preko 1,4 trilijuna fotografija u svijetu, među kojima je više od 89% snimljeno mobilnim telefonima. Na samom događaju su visoki čelnici iz područja kulture i umjetnosti, vrhunski fotografi, vizualni sociolozi i predstavnici studenata podijelili svoja stajališta o inovacijama i kulturi, ključnim nalazima u izvješću i budućnosti mobilne fotografije.

„Tehnologije i umjetnost, uključujući arhitekturu, mogu zajedno stvarati nevjerojatne rezultate. Huaweijevo izvješće to snažno ilustrira," rekla je Benedetta Tagliabue, osnivačica i izvršna direktorica EMBT Architects. "Drago mi je vidjeti da Huawei predvodi ulaže takve napore u inspiriranju korisnika diljem svijeta i istraživanju budućeg smjera mobilne fotografije."

Chandran Nair, osnivač i glavni izvršni direktor Global Institute for Tomorrow, rekao je u svom uvodnom govoru: "Inovativna fotografija mobilnih pametnih telefona mijenja paradigme fotografije i pomaže ljudima da redefiniraju način na koji komuniciraju ono što vide. Međutim, učinak tehnologije nije samo bolja kvaliteta fotografije, nego to mora biti nešto što nas kao pojedince tjera i potiče da uvijek stvaramo nešto značajno i utjecajno."

Više nego ikad, fotografije su danas nešto što se dijeli, a iskustvo sve više oblikuju sami pametni telefoni.

"Fotografije pokazuju da su ovi pametni telefoni s kamerom vrlo utjecajni, pretvarajući svakog korisnika ne samo u konzumenta fotografije, već i u autora", rekla je Nichole Fernandez, vizualna sociologinja i jedna od glavnih autora izvješća, govoreći o Huawei telefonima korištenima za stvaranje poslanih fotografija i video zapisa. „Čak i nestručna osoba može postati fotograf, bilježeći trenutke koje smatra značajnima i stvarajući nešto na što je dovoljno ponosna da se prijavi na natječaj. To je demokratizacija proizvodnje slike."

Od 2017. godine, godišnje nagrade HUAWEI NEXT IMAGE podržavaju fotografsku kreativnost diljem svijeta, s gotovo 4 milijuna prijava iz više od 170 zemalja u proteklih šest godina. Ove je godine Huawei surađivao s FactStoryjem kako bi okupio tim stručnih vizualnih analitičara koji su proučavali dostavljene fotografije i videozapise prije nego što su podijelili svoje uvide o tome kako se Huawei uređaji koriste, s posebnim naglaskom na sociologiju, psihologiju i emocije izazvane odabranim slikama. .

05.03.2023. 09:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh