« Hi-tech
objavljeno prije 2 godine i 5 mjeseci
KONFERENCIJE

Huawei Web Summit 2021.

Huawei kao domaćin konferencije programera najavio viziju otvorenog HMS ekosustava

Huawei kao domaćin konferencije
Huawei kao domaćin konferencije (Huawei)
Više o

Huawei

,

Web Summit 2021

Nedugo nakon predstavljanja najnovijeg telefona, Huawei nova 9, u Beču, Huawei je održao svoju godišnju konferenciju vodećih programera na Web Summit 21. Okupljanju je prisustvovalo više od 300 programera i lidera iz poslovnog svijeta, koji su raspravljali o HMS-ovom poslovnom razvoju, uslugama i inovacijama.

Vodeći ekosustav u industriji

Na samom otvaranju konferencije, Huawei je otkrio najnovije brojke koje pokazuju rast HMS-a u trećem kvartalu 2021. godine. Svi ključni pokazatelji rasta, uključujući porast ukupnog broja aplikacija, programera i mjesečnih aktivnih korisnika, potvrdili su HMS-ovu poziciju trećeg po veličini globalnog mobilnog ekosustava.

Huawei sada pomaže 5,1 milijuna registriranih programera da se povežu s više od 730 milijuna mjesečno aktivnih korisnika (MAU) Huaweijevih uređaja diljem svijeta. Broj aplikacija integriranih s HMS-om porastao je za 81% u odnosu na prethodnu godinu te broj dostupnih aplikacija sada iznosi 173,000, a u prva tri kvartala ove godine, AppGallery platforma broji 332,2 milijardi preuzimanja aplikacija diljem svijeta, što ukazuje na godišnji porast od 13% u tom segmentu.

Od svog globalnog predstavljanja 2018. godine, Huaweijev AppGallery dosegao je više od 560 milijuna aktivnih mjesečnih korisnika, od čega čak 42 milijuna u Europi. Osnovne aplikacije Huaweijevog HMS-a, Petal Maps i Petal Search, također su zabilježile velik porast broja aktivnih korisnika. Petal Maps u Europi sada koristi 7 milijuna korisnika mjesečno, dok Petal Search preglednik koristi čak 32 milijuna korisnika diljem svijeta. Također, ukupan prihod ostvaren od sklapanja partnerstva povećan je za 62% u odnosu na prošlu godinu.

Jervis Su, potpredsjednik mobilnih usluga, Huawei Consumer Business Group komentirao je: „Inovacije su ključ u budućoj izgradnji ekosustava i Huawei je predan povezivanju naših kompetencija s programerima, kako bi se ubrzalo zajedničko putovanje prema uspješnoj budućnosti."

Obitelj Petal sluša potrebe potrošača

Popularne aplikacije Petal Seach, Petal Maps i Petal Assistant, kontinuirano šire partnerstvo u svim sektorima, uključujući putovanja i kupovinu. Na konferenciji je predstavljen Petal Search 2.0, preglednik nove AI generacije, koji će korisnicima ponuditi inovativno iskustvo pretraživanja u više od 20 različitih kategorija, poput vijesti, kupovine, letova, lokalnih tvrtki i drugih.

Huawei će proširiti mogućnosti Petal Searcha putem SDK-a i API programskog sučelja, omogućujući partnerima u ekosustavu brže iskustvo pretraživanja mobilnih aplikacija. Uz prosječno 8 milijardi pretraživanja dnevno, Petal Search također omogućuje učinkovitu distribuciju sadržaja svim korisnicima putem Huaweijeve vlasničke UniBox platforme.

Aplikacija Petal Maps dostupna je u više od 166 zemalja i regija te ima oko 20 milijuna mjesečnih aktivnih korisnika, a nedavno je osvojila i prestižnu nagradu Red Dot Design. Najnovija nadogradnja Petal Maps aplikacije omogućuje preciznije pozicioniranje, prikaz topografske karte, raznolika interaktivna iskustva na karti, unaprjeđeno navođenje i dubinsko pretraživanje podataka. Navedene značajke korisniku pružaju interaktivno i informativno iskustvo navigacije.

Huawei Ads, partnerski program diljem Europe

Huawei Ads je tržište oglašavanja prilagođeno Huaweijevim te je sada otvoren za medijske agencije i oglašivače aplikacija diljem svijeta. Platforma također uključuje usluge oglašivača Huawei Ads, omogućujući programerima uspješnu integraciju Huawei Ads paketa te generiranje dodatnog prihoda putem svojih aplikacija.

Huawei Ads oglašivačima daje mogućnost odabira položaja u cijelom Huaweijevom ekosustavu, uključujući izravno oglašavanje na uređajima, prilagođen položaj oglasa u AppGallery trgovini, kao i oglašavanje na Petal Searchu i u ostalim Huaweijevim aplikacijama. Alati kao što su Smart Bidding i Smart Banner, oglašivačima pružaju dodatne mogućnosti kontrole oglasa, kako bi maksimalno povećali povrat ulaganja.

Od lansiranja u siječnju 2020. godine, dnevni promet Huawei Adsa u Europi premašio je 600 milijuna, a također je uvršten kao jedna od najbrže rastućih platformi u Europi, prema posljednjem izvješću AppsFlyera. Huawei Ads partnerima također nudi poticajni program, uključujući besplatnu probnu verziju, početne poticaje i ekskluzivne medijske resurse na uređaju, za izravne oglašivače i certificirane agencije u Europi.

Podrška kreativnosti programera

Na Web Summitu su također predstavljeni novi HMS Core 6 programski paketi za podršku stvaranja konkurentnijih funkcija za aplikacije - ukupno 69 kompleta i 21.738 API-ja. Cijeli raspon mogućnosti HMS Core olakšat će programerima kreiranje kvalitetnih aplikacija temeljenih na inteligenciji i kontekstu, a dostupnim na više pametnih uređaja, uključujući pametne telefone, tablete, pametne televizore, nosive uređaje i audio proizvode. Ove otvorene mogućnosti također se mogu koristiti za izradu aplikacija koje rade na sustavima Androidu, HarmonyOS-u i iOS-u korištenjem razvojnih okvira za više platformi kao što su React Native i Cordova.

Huawei je još jednom potvrdio svoju predanost duhu suradnje u svim područjima tehničkih inovacije najavom višestrukih programa podrške, koji će se u Europi nuditi pojedinačnim programerima kao što su Huawei Student Developer (HSD) I Huawei Developer Group (HDG) itd. Ove organizacije napreduju međusobnim dijeljenjem znanja o novim tehnologijama i podrškom kolegama programerima u stvaranju novih i inovativnih aplikacija.

Nova partnerstva

Za vrijeme 2021. godine, Huawei je razvio postojeća i nova partnerstva s vodećim proizvođačima tehnologije. Na događaju HDC Europe, predstavili su svoje vizije i vodstvo kroz niz radionica koje su naglašavale inovativnost aplikacija.

„Predstavljamo naše nove partnere te se radujemo još bližoj suradnji s našim postojećim partnerima", rekao je Dr. Jaime Gonzalo, potpredsjednik Mobile Service za Europu, Huawei Consumer Business Group. „Ova povezanost stvara potpuno nove uzbudljive i personalizirane usluge te nude vrhunska i jedinstvena lokalna iskustva. Zajedno s našim partnerima, nastavljamo graditi otvoren i inteligentan ekosustav koji će bolje povezati svijet."

Tijekom radionica partneri su iznijeli svoje planove suradnje za distribuciju ekskluzivnih sadržaja i usluga Huawei korisnicima. Teme su pokrile evoluirajući raspon aplikacija i usluga unutar HMS ekosustava, od integracije e-trgovine i prijevoza s Petal Search i Petal Maps (iTaxi, Awin, Dott), mobilnog plaćanja (Curve, Lydia), zdravlja (Runtastic, Fifty), AppGallery i HMS Core inovacije (Joom, Vimage, Goodgame) do suradnje s Huawei Ads (NYBA Media, App Samurai i HAVAS Portugal).

Podaci za 3. kvartal 2021. godine

  • Huawei AppGallery (Aktivnih mjesečni korisnici (MAU): globalnih 560 milijuna, 42 milijuna u Europi)

  • Pretražnik (MAU-ovi: globalnih 380 milijuna, 9.2 milijuna u Europi)

  • Cloud (MAU-ovi: globalnih 330 milijuna, 30.7 milijuna u Europi)

  • Themes (MAU-ovi: globalnih 120 milijuna, 7.9 milijuna u Europi)

  • Petal Maps (MAU-ovi: globalnih 20 milijuna, 7 milijuna u Europi)

  • Music (MAU-ovi: globalnih 210 milijuna, 10.3 milijuna u Europi)

  • Video (MAU-ovi: globalnih 230 milijuna, 14.3 milijuna u Europi)

  • Assistant (MAU-ovi: globalnih 360 milijuna, 17.6 milijuna u Europi)

  • Petal Search (MAU-ovi: globalnih 32 milijuna, 5.3 milijuna u Europi)

Treći najveći mobilni ekosustav na svijetu:

  • Više od 5.1 milijuna registriranih developera (porast od 155% u odnosu na prošlu godinu)

  • Više od 173.000 aplikacija integriranih s HMS Core (porast od 81% u odnosu na prošlu godinu)

  • Više od 560 milijuna MAU-ova aplikacija (porast od 12% u odnosu na prošlu godinu)

  • Više od 332.2 milijardi broja preuzimanja aplikacija (1. do 3. kvartal 2021. - porast od 13% u odnosu na prošlu godinu)

Petal Search

  • Više od 3.000 partnera

  • Više od 20 verticals

  • Više od 550 milijuna E-commerce SKU

Petal Maps

  • Više od 400 partnera

  • Više od 260 milijuna POI (point of information)

  • Više od 9.7 milijuna Portal Address

Huawei Ads

  • Više od 150 oglašivača

  • Više od 33 tisuće paketa oglašavanja integriranih u aplikacije

  • Desetostruki porast zaliha (inventory growth)

U radionicama za razvoj Huaweija na Web Summit 21. sudjelovali su: Vimage, Joom, Curve, Runtastic, Fifty, Dott.pt., Good Game, Lydia, AWIN, App Samurai, NYBA.

Huawei nova 9

Regionalno je lansiran i Huaweijev najnoviji pametni telefon - Huawei nova 9. Preporučena maloprodajna cijena Huawei nova 9 pametnog telefona je 3.899,00 HRK, a uređaj dolazi u dvije predivne boje - Starry Blue (plavoj) te Black (crnoj).

Lokalni natječaj Next Image Awards 2021.

Ako se želite okušati u mobilnoj fotografiji, Huawei je organizirao Next Image Awards 2021, najveće svjetsko natjecanje u mobilnoj fotografiji. Ove godine možete se prijaviti za globalno i lokalno izdanje natječaja, uz vrijedne nagrade. Glavna nagrada je novi pametni telefon Huawei nova 9, a rok za prijavu je 30. studeni 2021. godine.

12.11.2021. 12:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh