« Hi-tech
objavljeno prije 4 godine i 4 mjeseca
SJAJNO!

Huawei stvara zajednicu za razvoj umjetne inteligencije

Ulaganje je dio Huaweijeve strategije povećanog ulaganja u osnovna istraživanja kako bi se razvio integrirani ekosustav za rješenja temeljena na tehnologiji umjetne inteligencije (AI) u Europi

Ulaganja u budućnost
Ulaganja u budućnost (Arhiva)
Više o

umjetna inteligencija

,

Huawei

Huawei će u sljedećih pet godina uložiti 100 milijuna eura u razvoj zajednice koja broji 200.000 programera, 500 nezavisnih proizvođača softvera te 50 istraživačkih instituta i sveučilišta, najavio je Xiong Yihui iz Huaweijevog odjela za inteligentno računarstvo na konferenciji Slush održanoj u Helsinkiju.

Yihui je u svom govoru na konferenciji koja je okupila više od 20.000 sudionika Iz 130 zemalja svijeta otkrio da je ovo ulaganje dio Huaweijeve strategije povećanog ulaganja u osnovna istraživanja kako bi se razvio integrirani ekosustav za rješenja temeljena na tehnologiji umjetne inteligencije (AI) u Europi.

Huawei je za AI programere na konferenciji predstavio razvojne alate temeljene na vlastitoj tehnologiji. Huaweijevo cjelovito AI rješenje uključuje AI procesore Acend, računalnu arhitekturu na neuronske mreže (CANN), računarski okvir MindSpore AI te ModelArts. Sva ova rješenja pogonjena su Atlas proizvodima namijenjenima za trening i učenje.

Huawei je pritom definirao područja primjene u kojima želi poticati razvoj rješenja, a to su industrija transporta, energetike i financija. Što se tiče suradnje sa sveučilištima i istraživačkim institutima, fokus kompanije je na poticanju razvoja rješenja za klasifikaciju slike, otkrivanju segmentacije, super rezoluciji i primjenjenim rješenjima u segmentu robotike. Kod suradnje sa programerima, fokus je na inteligentoj inspekciji dalekovoda, optičkom prepoznavanju znakova, robotiziranoj ruci za razvrstavanje smeća i sl.  

03.12.2019. 09:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh