« Hi-tech
objavljeno prije 5 godina i 3 mjeseca
BRAVO

Huawei omogućio slijepim i slabovidnim osobama da zvukom vide emocije

Intervjuirajući predstavnike zajednica slijepih o njihovim potrebama dobiveni su korisni rezultati na temelju kojih su se razvijale ideje za rješenje ovog problema koje su testirane od strane budućih korisnika

Facing Emotions
Facing Emotions (Huawei)
Više o

slijepe i slabovidne osobe

,

Huawei

,

Facing Emotions

Facing Emotions projekt stvoren je kako bi pomaknuo granice mogućnosti umjetne inteligencije. Pitajući se kako može pomoći slijepim i slabovidnim osobama da dožive više, Huawei je stvorio jedinstvenu aplikaciju koristeći snagu AI-ja.

Učeći je da analizira izraze lica i osjećaje koji iz njih proizlaze te ih pretvara u zvuk, kreiran je novi jezik za slijepe kako bi „vidjeli" osjećaje kao nikad prije.

Koristeći stražnje kamere uređaja, aplikacija skenira lice sugovornika slijepe osobe i identificira elemente lica: oči, nos, obrve i usta, kao i njihovo reagiranje tijekom dijaloga. AI potom pretvara identificiranu emociju u prethodno definirani zvuk koji proizlazi iz uređaja (na slušalicu koju koristi slijepa osoba). Sve se ovo događa u realnom vremenu i bez internetske veze zahvaljujući snazi procesora i umjetne inteligencije kojom je opremljen Mate 20 Pro.

Spajanje tehnologije s ljudima

Facing Emotions je razvijen uz podršku zajednica slijepih osoba i dobrotvornih organizacija. Uz partnerstvo s Poljskom asocijacijom slijepih provedeni su testovi uz pomoć slijepih osoba koji su bili uključeni u svaki ključni dio razvoja aplikacije. Intervjuirajući predstavnike zajednica slijepih o njihovim potrebama dobiveni su korisni rezultati na temelju kojih su se razvijale ideje za rješenje ovog problema koje su testirane od strane budućih korisnika.

Aplikacija koristi tehnologiju umjetne inteligencije koja prepoznaje i analizira ekspresije i prevodi ih u jedinstvene zvukove koji predstavljaju 7 osnovnih ljudskih emocija. Zvukovi se reproduciraju izravno u slušalicama koje koristi slijepa osoba.

Postoji 7 osnovnih emocija koje uključuju: zgražanje, prezir, tugu, strah, bijes, iznenađenje i sreću. One su univerzalne i predstavljaju istu stvar u cijelom svijetu. One također predstavljaju osnovni jezik koji koristimo prije nego naučimo govoriti. Emocije su prepoznate kao važne od strane naših savjetnika koji imaju poteškoće s oštećenjem vida

Sve u svemu - sjajan projekt!

>> Pratite vijesti iz Hi Tech rubrike na Facebook stranici Hi Tech by Metro Portal i na Instagramu >>

26.12.2018. 09:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh