« Hi-tech
objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci
NOVOSTI

HUAWEI FreeBuds 4

Otkrijte tajnu prilagodljive ear-matching tehnologije uz Huawei FreeBuds 4

HUAWEI FreeBuds 4
HUAWEI FreeBuds 4 (Huawei)
Više o

Huawei

,

HUAWEI FreeBuds 4

Huawei je službeno lansirao HUAWEI FreeBuds 4 - prve bežične slušalice s tehnologijom poništavanja buke koje odgovaraju uhu. U usporedbi sa svojim prethodnim slušalicama, HUAWEI FreeBuds 4 donose sveobuhvatnu nadogradnju u smislu udobnosti nošenja i ANC performansi. Također, nudi kvalitetu zvuka visoke razlučivosti i pametno povezivanja zvuka čime je službeno lansirano doba otvorenog uklapanja ANC 2.0.

Zašto je open-fit ANC bio tako velik izazov za industriju?

Pasivno uklanjanje buke uglavnom se postiže fizičkim čepićima za uši, izolirajući ušni kanal od vanjske buke, dok se ANC postiže mikrofonima i upotrebom zvučnih valova koji poništavaju buku. ANC koristi digitalna sredstva za aktivno suzbijanje vanjske buke čime eliminira buku koja se ne može ukloniti fizičkim sredstvima.

Većina open-fit bežičnih slušalica nema ANC. Noseći slušalice bez ANC-a, korisnici često trebaju ručno pojačati glasnoću kako bi uživali u glazbi u bučnim okruženjima poput vagona podzemne željeznice ili autobusa i prometnih cesta. To otežava uživanje u tihom i ugodnom iskustvu slušanja.

Open-fit je prozračniji i ugodniji za korisnika jer nema čepiće za uši koji ulaze duboko u ušni kanal. Međutim, dok su open-fit fleksibilnije za različite stilove nošenja i veličine ušiju, akustično okruženje za tehnologiju uklanjanja buke također je sklonije promjenama. To znači da upotreba istih parametara za poništavanje buke u open-fit slušalicama, koje se različito smještaju u uši pojedinca, donosi različite razine učinkovitosti ukidanja buke. Izazov s open-fit ANC slušalicama je osigurati da nosač ne ugrozi postizanje stabilnog i učinkovitog efekta poništavanja buke.

Prilagodljivo uklanjanje šuma za prilagođeno iskustvo slušanja

Kada su razvijali HUAWEI FreeBuds 4, Huaweijevi inženjeri akustike prvo su prikupili opsežne podatke koji se tiču ​​akustičke impedancije ljudskih ušiju. Prikupljanjem podataka i nizom analiza, dizajnirano je više skupova parametara kako bi se postiglo optimalno poništavanje buke pod različitim uvjetima.

Unatoč skupu dizajniranih parametara, performanse prigušivanja zvuka bežičnih slušalica i dalje mogu značajno varirati od osobe do osobe zbog oblika uha i koliko su čvrsto nošene, ističući još jedan izazov za postizanje učinkovitog uklanjanja buke.

Da bi to prevladao, HUAWEI FreeBuds 4 ima tehnologiju prilagodljivog podudaranja uha (AEM). Automatskim detektiranjem oblika uha korisnika i stanja nošenja, HUAWEI FreeBuds 4 može odrediti optimalnu postavku ukidanja buke za svakog. Zajedno s ugrađenim AI algoritmom dodjeljuju najbolje parametre za poništavanje buke iz različitih skupova podataka, pružajući najveće performanse za poništavanje buke.

Na HUAWEI FreeBuds 3 korisnici su se morali ručno prilagoditi kako bi pronašli parametre za uklanjanje šuma koji im najbolje odgovaraju. Uz potpuno novi HUAWEI FreeBuds 4, korisnici sada mogu uživati ​​u pametnom uparivanju parametara za poništavanje buke kad god je omogućena značajka poništavanja buke - uživajući u prilagođenom iskustvu slušanja bilo kad i bilo gdje.

Pametno, ugodno audio iskustvo uz jednostavno povezivanje

Lagane i udobne, svaka slušalica HUAWEI FreeBuds 4 teška je samo 4,1 g i ugodno stane u uho. Kućište za punjenje debelo je 21,2 mm, a teži samo 38 g, što ga čini jednostavnim za nošenje, baš kao i ključ automobila.

Kroz ergonomski postupak dizajna i tisuće krugova 3D modeliranja ušiju, HUAWEI FreeBuds 4 savršeno je zakrivljen za bolje prianjanje, kao i iskustvo nošenja poput zraka, postižući veliku ravnotežu između poništavanja buke i udobnosti.

Uparivanje i povezivanje pametnije je pomoću HUAWEI FreeBuds 4. Podržava uparivanje uređaja u blizini, povezivanje dvostrukih uređaja i kontrolu Audio centra s Huawei pametnim telefonima, tabletima i drugim uređajima. To je ujedno i prvi uređaj koji podržava uparivanje u blizini s HUAWEI MateBookom.

Slušalice za uši podržavaju frekvencijski raspon do 40 kHz, reproducirajući jasnije glasove i visokofrekventne zvukove s kristalno jasnim detaljima. HUAWEI FreeBuds 4 također nudi HD snimanje i način niske latencije kako bi korisnici mogli bolje uživati ​​u igrama i zabavi.

Iza izvrsnih otvorenih ANC performansi HUAWEI FreeBuds 4, Huaweijeva je konstantna investicija u istraživanje i razvoj tijekom godina. U budućnosti će Huawei i dalje raditi na probojima u bešavnoj povezanosti i pametnom zvuku, donoseći potrošačima još uzbudljivije korisničko iskustvo.

Huawei Consumer Business Grupa (BG) predstavila je nedavno i HUAWEI WATCH 3 seriju koju čine pametni satovi HUAWEI WATCH 3 i HUAWEI WATCH 3 Pro. Pokreće ih također HarmonyOS 2 kako bi korisnicima pružio praktična, pametna i napredna iskustva, uz poboljšanu interakciju, neovisnu povezanost kao i međusobnu povezanost s drugim uređajima u svim korisničkim scenarijima. HUAWEI WATCH 3 dolazi u Active, Classic i Elite izdanju, dok HUAWEI WATCH 3 Pro dolazi u Classic i Elite izdanju.

Prednost Huawei Watch serije pametnih satova je jednostavno povezivanje s bilo kojim iOS ili Android pametnim telefonom preko Huawei Health aplikacije. iOS korisnici svoj Huawei pametni sat mogu jednostavno upariti sa svojim telefonom nakon što preuzmu aplikaciju Huawei Health iz App Storea. Za Android uređaje dovoljno je skenirati QR kod koji je otisnut na pakiranju ili preuzeti AI Life aplikaciju iz AppGallery trgovine. FreeBuds 4 se također lako povezuju sa svim pametnim telefonima i pružaju vrhunsko iskustvo za svakoga. Sve su one kompatibilne su sa svim operativnim sustavima, uključujući iOS i Android. To znači da bez obzira koji pametni telefon koristite možete jednako uživati u Huawei nosivim uređajima.

15.06.2021. 08:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh