« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina
HNS PORUČUJE:

Hrvatskoj je nužno potrebna alternativna vlast

Temeljni strateški projekti Hrvatske su zaustavljeni, država je u teškoj krizi i treba novu, kvalitetnu i kompetentnu vlast

(Milivoj Keber/CROPIX)
Više o

HDZ

,

HNS

,

Vesna Pusić

,

Radimir Čačić

,

Ivo Sanader ostavka

,

kriza vlasti

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić s današnje konferecije za novinstvo u Hrvatskome olimpijskom centru Bjelolasica, prenoseći zaključak jučerašnje sjednice Središnjeg odbora te stranke, poručio je da Hrvatska mora dobiti alternativu na vlasti.

"Hrvatska se ne može izvući iz ove duboke krize bez nove kvalitetne i kompetentne vlasti. U toj alternativi je spreman sudjelovati HNS", istaknuo Čačić i pozvao sve "koji osjećaju odgovornost za ovu zemlju" da sudjeluju u toj alternativi.

"Sanader je uspješno doprinjeo kolapsu pravne države, gospodarstva i rasapu moralnih vrijednosti u proteklih šest godina u Hrvatskoj", ustvrdio je Čačić komentiravši dio govora Ive Sanadera na Saboru HDZ-a u kojem je rekao da HDZ nije stranka slabih i kukavica. Čačić je ponovio svoju tvrdnju da je "Ivo Sanader kukavica" te naglasio da to nije rekao i za HDZ.

Predsjednica Kluba zastupnika HNS-a u Hrvatskom saboru Vesna Pusić kazala je da je Ivo Sanader "pobjegao bez riječi i objašnjenja" u situaciji kad su dva temeljna strateška projekta Hrvatske - europske reforme i ulazak u EU te gospodarski rast i uspjeh zemlje - "apsolutno u krizi". Ne samo da su zastali, nego su, ocijenila je, i u velikoj opasnosti da krenu unatrag.

"Sabor HDZ-a izgledao je kao kazalište apsurda, jer je Ivo Sanader održao poletni govor nakon kojega je pobjegao kroz vrata", ocijenila je Pusić i dodala kako su "takve situacije karakteristika banana država".

"Smatralo se da se Hrvatska neće više naći u njima, vjerovali smo da smo prošli tu fazu, ali nas je HDZ vratio unatrag u situaciju u kojoj nam se cijeli svijet smije ili barem čudi. Tog privida politike i vodstva je dosta. Vrijeme je da se HDZ i Sanader ostave sa strane, da se međusobno smjenjuju, vrijeme je da zemlja dobije ozbiljno vodstvo", zaključila je Pusić.

Izvor: Hina

05.07.2009. 16:29:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh