« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina
sloboda medija

Appelt kod Stankovića ponovno žestok

Hrvoje Appelt pokreće alternativnu novinsku agenciju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

Hrvoje Appelt

,

Appelt Stanković

Istraživački novinar i bivši reprezentativac Hrvatske u hokeju na ledu u svojem je gostovanju kod Stankovića prokomentirao odlazak Sanadera sportskim riječnikom, rekavši da je Sanader trener nekog sportskog kluba i da je napustio klub nakon prve trećine, nikad više u životu ne bi vodio klub bolji od treće lige.

Prevedeno u hrvatske političke prilike, Ivo bi se mogao kandidirati eventualno za načelnika zavičajnih Dugobaba, a sve je izvjesnije da će nam se ukazati kao Mesija umjesto Mesića na predsjedničkim izborima.

U nastavku je na nišan uzeo Žužula, jedinog hrvatskog političara koji je odletio s dužnosti zbog toga što je ulovljen s rukama do lakata u pekmezu. Prema Appeltu, Žužul je doveo Bechtel u Hrvatsku, bio je čak na njihovoj platnoj listi kao lobist, pa bi bilo u redu da on vrati stotinu milijuna kuna koje je Bechtel dužan Hrvatskoj.

Nije pretjerano štedio ni kolege i vlasnike medija, jer je u hrvatskim medijima zavladalo žutilo, a istraživačko novinarstvo je nestalo. No, ipak je spomenuo da su novinari zanimanje koje troši najviše Xanaxa, alkoholičara ima prilično, a čirevi spadaju u opis radnog mjesta.

Okrznuo je i bivšeg gazdu Ninu Pavića, govoreći kako je previše blizak s političarima, pa se po redakcijama motao i Dragan Primorac tijekom studentskih prosvjeda, a tekstovi u Jutarnjem su drastično ispravljani i mijenjani.

Za kraj je najavio pokušaj osnivanja neovisne novinske agencije koja bi davala istinite vijesti, na način da je otvorio SMS liniju na koju građani mogu donirati sredstva za osnivanje.

Znači, ako biste željeli da postoji agencija s vijestima koje inače mediji ne objavljuju, pošaljite poruku SLOBODA na broja 66478 i donirat ćete 3,66 kuna (uključen PDV) za rad agencije.

Uz to, organizirat će se i koncert kojem će biti cilj ukazati na potrebu slobode govora u Hrvatskoj. Trebao bi se dogoditi 13. rujna, a nastupit će njegovi frendovi iz hip-hop miljea - Stoka, Nered, Elemental koji bi trebao izvesti svoju pjesmu koju nisu željeli puštati mediji, Zašto te imam, Connect, TBF, Majke i najvjerojatnije Edo Maajka.

05.07.2009. 22:32:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh