« Ekosfera
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
WWF

Hrvatski učenici pobjednici natjecanja iz ekoprojekata

U priopćenju WWF-a stoji kako će pet učenika iz svakoga pobjedničkog razreda biti nagrađeno tjednim boravkom u prirodnom kampu u Austriji ove jesen

Sudionici ESFALP-a
Sudionici ESFALP-a (Panda.org)
Više o

WWF

,

Europske škole za živući planet

,

Erste fondacija

Učenici hrvatske Osnovne škole "Nedelišće" projektom "Zeleni korak naprijed", zajedno s tri škole iz Srbije, Rumunjske i Moldavije, osvojili su glavnu nagradu na natjecanju Međunarodne školske okolišne inicijative "Europske škole za živući planet" (ESFALP), priopćio je danas svjetski fond za prirodu WWF, a prenijela Hina.

Završna svečanost međunarodne školske okolišne inicijative "Europske škole za živući planet", koju treću godinu za redom organiziraju svjetski fond za prirodu WWF i Erste Fondacija, održana je u nedjelju u Beču.

Hrvatske škole na tom su natjecanju pobijedile drugi put. Lani je Gimnazija iz Čakovca osvojila prvo mjesto projektom "Bakine jabuke", a ove godine, zbog promjene pravila, učenici iz Nedelišća nagradu dijele s još tri škole iz Srbije, Rumunjske i Moldavije. Sve četiri škole koje su pobijedile na natjecanju napravile su projekte o "Ekološkom otisku", navodi WWF.

"Pod nazivom "Zeleni korak naprijed" trinaestogodišnjaci iz OŠ "Nedelišće" pod budnim okom prof. Jelene Sršan-Pavlic istražili su moguće primjene lokalnoga ljekovita bilja.

U priopćenju se dodaje kako će pet učenika iz svakoga pobjedničkog razreda biti nagrađeno tjednim boravkom u prirodnom kampu u Austriji ove jeseni.

Dosad je u projektu "Europske škole za živući planet" sudjelovalo 1700 učenika od 12 do 17 godina iz 11 europskih zemalja. Voditeljica programa okolišne edukacije iz austrijskog WWF-a Barbara Tauscher rekla je da je cilj natjecanja pokazati učenicima kako mogu djelovati i izraziti svoje mišljenje u javnosti te druge potaknuti da djeluju.

WWF navodi kako se čak 30 razreda iz Hrvatske, Mađarske, Bugarske, Moldavije, Rumunjske, Srbije, Slovenije i Ukrajine ove godine odazvalo njihovu pozivu da se ujedine u zaštiti europskog okoliša i njegove budućnosti.

06.06.2011. 12:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh