« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
RAZVOJ ODNOSA

Hrvatski turizam računa na turiste iz Srbije

Prošle godine broj turista iz Srbije na hrvatskom primorju porastao je za 25 posto i takav se uspjeh planira ponoviti i ove godine

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Zvonimir Krstulović/Cropix)
Više o

Srbija

,

turizam

,

Hrvatska

Izjavio je to u subotu pomoćnik direktora Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Milo Sršen poslije susreta s čelnikom Hrvatskog nacionalnog vijeća (HNV) u Subotici.

"Kampanju smo počeli prošle godine, a ove godine u nju krećemo daleko ozbiljnije s ciljem da na naše more privučemo što više turista iz Srbije", izjavio je Sršen.

Hrvatska turistička zajednica će svoje prvo ovogodišnje službeno pojavljivanje u Srbiji imati za nekoliko tjedana na beogradskom sajmu turizma.

"Turistima iz Srbije preporučivat ćemo odlaske na otoke. Prednost turista iz Srbije je svakako to što nema jezičnih barijera, pa će s domaćinima lako naći zajednički jezik", dodao je pomoćnik direktora HTZ-a.

"Drago nam je da se razumije potreba razvoja odnosa dviju država i u ovome segmentu, i mi ćemo biti tu da takve napore podupremo", rekao je predsjednik HNV-a Branko Horvat.

Hrvatska turistička zajednica još nema službeno predstavništvo u Srbiji, no plan je da se ono otvori za nekoliko godina, zaključio je Milo Sršen. (hina/metro-portal)

30.01.2010. 15:59:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh