« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
IPAK

'Hrvatski san' se nastavlja - županija povećala broj hektara

Vijećnici Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije odlučili su povećati broj hektara turističke zone s 30 na 40

Hrvatski san
Hrvatski san (Admir Buljubašić/Cropix)
Više o

Marina Matulović Dropulić

,

Ministarstvo zaštite okoliša

,

Dubrovačko primorje

,

vicenco blagaić

,

mobilna mreža

,

Trešnjevački dječji karneval

Broj hektara u turističkoj zoni Sestrice u Dubrovačkom primorju bit će povećan s 30 na 40, tako da će se projekt ''Hrvatski san'' ipak nastaviti. Amandman na ove izmjene i dopune županijskoga prostornog plana danas su prihvatili vijećnici Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije, kojim je prihvaćeno da će se zone u Banićima i Ratu smanjiti za po pet hektara.

>> Predstavljen "Hrvatski san" - novi grad na Jadranu - galerija fotografija

U uvali Sestrice "Profectus grupa" investitora Vicenca Blagaića kani izvesti projekt "Hrvatski san", koji je bio upitan pošto ga je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva s 45 smanjilo na 30 hektara.

>> Projekt 'Hrvatski san' koči Marina Matulović-Dropulić

>> Projekt 'Hrvatski san' po zakonu se ne može graditi na 45 hektara

"Hrvatski san" trebao bi do 2015. u uvali u Dolima obuhvatiti turistički kompleks, u koji bi u prvoj fazi bilo uloženo 1,5, a u ukupan projekt pet milijarda eura. Planira se gradnja 13 hotela, lučice s 400 vezova za megajahte, 56 luksuznih vila, 350 apartmana i drugih sadržaja.

Sjednica županijske skupštine nastavljena je pošto je policija utvrdila da je anonimna dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi bila lažna. (hina/metro-portal)

17.06.2010. 18:29:15
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    biba
    17.06.2010. 19:16
    nemam ništa protiv da se tako nešto izgradi. ali se bojim da se to neće tako brzo ostvariti. mislim da smo dobili još jednu trakavicu a la sveučilišna bolnica, dinamov stadion i sl. projekte
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh