« Sport
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
SVI ZADOVOLJNI

Hrvatski paraolimpijci vratili se iz Vancouvera

Na igrama je sudjelovalo više od 500 sportaša s tjelesnim oštećenjima iz 44 zemlje svijeta koji su se natjecali u alpskom i nordijskom skijanju, biatlonu, hokeju i curlingu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Nenad Dugi/CROPIX)
Više o

Hrvatska

,

Vancouver

,

Kanada

,

paraolimpijske igre

Hrvatska paraolimpijska reprezentacija vratila se u Hrvatsku nakon što je sudjelovala na 10. zimskim paraolimpijskim igrama koje su se održale u kanadskom Vancouveru od 12. do 21. ožujka.

Na igrama je sudjelovalo više od 500 sportaša s tjelesnim oštećenjima iz 44 zemlje svijeta koji su se natjecali u alpskom i nordijskom skijanju, biatlonu, hokeju i curlingu. Na igrama je nastupilo i četvero hrvatski skijaša paraolimpijaca - Nikolina Šantek, Zlatko Pesjak, Dino Sokolović i Mario Dadić.

"Zadovoljan sam nastupom u Kanadi jer su to bile moje prve paraolimpijske igre. Bilo je to veliko iskustvo uz mene. U Kanadi je sve bilo vrhunski od smještaja, hrane, organizacije, do staza na kojima smo nastupali," kazao je Dino Sokolović po povratku u zagrebačku zračnu luku.

Sokolović je nastupio u konkurenciji sjedećih skijaša i u slalomu je zauzeo 21. mjesto što je bio najbolji plasman od hrvatske četvorke u Kanadi. Pesjak je u veleslalomu osvojio 33. mjesto, dok je u slalomu ostao bez plasmana, Dadić je u veleslalomu bio 36., a u slalomu je zauzeo 39. mjesto. Nikolina Šantek nije završila slalom, dok je zbog ozljede koljena propustila natjecanje u veleslalomu.

Hrvatska je prvi put na Zimskim paraolimpijskim igrama nastupila u Salt Lake Cityu 2002. godine, a nastupio je Tomislav Zadro iz Vinkovaca u skijanju. U Torinu četiri godine kasnije hrvatske boje branio je skijaš Zlatko Pesjak iz Zagreba. (hina/metro-portal)

24.03.2010. 23:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh