« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
IENA 2009.

Hrvatski lanci za snijeg - hit na sajmu inovacija

Hrvatske inovacije izazvale su velik interes i poslovne ponude na međunarodnom sajmu u njemačkom Nürnbergu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Više o

Udruga inovatora Hrvatske

,

lanci snijeg

,

IENA

,

Saša Đorđević

,

Gilera Runner 50

,

Matej Mavrek

,

Mladen Marušić

,

Ivana Žiljak

Novi tip lanaca za snijeg autora Saše Đorđevića iz Pule, izazvao je velik interes na izložbenom prostoru hrvatskih inovatora tijekom njihova nastupa na 61. međunarodnom sajmu inovacija, novih tehnologija i proizvoda 'IENA 2009' koji je od 5. do 8. studenoga održan u Nürnbergu, priopćeno je iz Udruge inovatora Hrvatske.

Đorđević je imao velik broj poslovnih kontakata, a protuklizni uređaj za gume, odnosno novi tip lanaca za snijeg bili su hit sajma, na kojem su hrvatski inovatori nastupili u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske i Hrvatske zajednice tehničke kulture i pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, kaže se u priopćenju.

Veliku pozornost izazvao je i skuter Gilera Runner 50 s dva cilindra, kojeg je učenik Matej Mavrek preuredio pod vodstvom mentora Mladena Marušića iz Srednje tehničke škole Fausta Vrančića u Zagrebu. Neki stručnjaci i poduzetnici zatražili su mogućnost poslovne suradnje s mladim inovatorom, ističu iz Udruge inovatora.

Zapažena je bila i inovacija Ivane Žiljak koja je prikazala mogućnost korištenja infrared-dizajna u slikarskoj tehnici, što omogućava i zaštitu autorskih djela protiv plagiranja i krađe.

Hrvatski inovatori izložili su ukupno 22 inovacije. Uz radove deset mladih inovatora, predstavljeno je 12 inovacija trgovačkih društava, akademske zajednice i pojedinaca.

Posebnost ovogodišnjeg nastupa hrvatskih inovatora je predstavljanje četiriju inovacija troje autora na posebnom dijelu sajma posvećenog dizajnu pod motom "Dizajn je odjeća inovacije", kaže se u priopćenju.

Dodaje se da je bilo izuzetno mnogo poslovnih kontakata, tako da se mogu očekivati konkretni poslovni rezultati. (hina/metro-portal)

09.11.2009. 18:04:56
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Marko Dordevic
    16.11.2009. 16:14
    Slika na ovoj stranici NIJE slika inovativnih lanaca Sase Dordevica koje su nagradene sa tri zlatne medalje na internacionalnim sajmovima.

    Zainteresirani mogu pogledati web stranicu www.blumec.it ili za video www.youtube.com "blumec" ili "next generation snow chains".

    Hvala
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh