« Život
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
britanski sajam inovacija

Hrvatski inovatori pokupili 15 nagrada

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor čestitala je našim predstavnicima na fantastičnom uspjehu

"Duh inovacije" - Personifikacija inovacije u obliku statue (Wikipedia)
Više o

Jadranka Kosor

,

inovatori

,

Britanski sajam inovacija

Na upravo završenom Britanskom sajmu inovacija u Londonu hrvatski inovatori osvojili su 15 nagrada, tri dvostruka zlata te pet zlatnih, šest srebrnih i jednu brončanu medalju, izvijestio je danas Hrvatski savez inovatora.

Na sajmu je bilo predstavljeno 12 hrvatskih izložaka, a najuspješnija je bila Ivana Drčec, s dvostrukom zlatnom i zlatnom medaljom za "REFIT software", informacijski sustav za upravljanje proizvodnim i ostalim procesima unutar kompleksnih proizvodnih pogona.

"Infrared design" Vilka Žiljka, Klaudia Papa, Ivane Žiljak i Jane Žiljak-Vujić nagrađen je dvostrukom zlatnom i srebrnom medaljom.

Medijski najeksponiraniji izložak bio je "Vertikalni parking za bicikle" Radovana Marina, koji je predstavljen u informativnim emisijama BBC-a te u "Daily Telegraphu". Ta inovacija nagrađena je dvostrukom zlatnom i srebrnom medaljom.

Zlatna odličja osvojili su Dijana Pečkaj-Vuković za "Busy basket", Božidar Smok za "Aeroline", Ivan Vrsalović za "Vjetroturbinu u kombiniranoj sapnici" te Edita Štefanić, Ivan Štefanić i Edo Musser za "Napravu za uklanjanje korova". Srebrnim odličjima nagrađeni su Vatroslav Matulina za "Kišobran Varaždinko", Dino Matijašević za "Ilumipad" i Tomislav Bronzin za "Protect@work".

Hrvatski savez inovatora predstavio je i najbolje radove mladih hrvatskih inovatora, među kojima je srebrno odličje dobio Davor Gusić za "HELP alarm", a brončano Nikola Cupać za "Trostruki alarm zaštita stambenog prostora".

Na Britanskom sajmu inovacija, održanom od 14. do 17. listopada, predstavljen je 34. hrvatski salon inovacija "INOVA 2009", na kojemu će se, između 11. i 15. studenog u Zagrebu, predstaviti i najbolje britanske inovacije.

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor čestitala je hrvatskim inovatorima koji su osvojili 15 nagrada na Britanskom sajmu inovacija u Londonu.

"U ime Vlade Republike Hrvatske i svoje osobno, čestitam Vam na brojnim medaljama kojima je nagrađen Vaš trud i rad na Britanskom sajmu inovacija. Svojim ste idejama i vizijama pokazali da hrvatska kreativnost i inovativnost može konkurirati na globalnom tržištu znanja i vještina, rame uz rame vodećim svjetskim zemljama. Želim Vam još puno nadahnuća za daljnje pobjede u ovom važnom području poduzetništva", stoji u čestitki premijerke Kosor. (hina/metro-portal)

18.10.2009. 16:35:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh