« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
PROMOCIJA TURIZMA

Hrvatski gradovi u izboru za europsku destinaciju izvrsnosti

Jedna od pet destinacija bit će proglašena tijekom travnja nacionalnim pobjednikom i predložena za najbolju europsku destinaciju Europskoj komisiji

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Više o

europska destinacija izvrsnosti

,

hrvatski gradovi

Povjerenstvo za izbor europske destinacije izvrsnosti odabralo je pet destinacija: Karlovac uz Koranu, Kupu, Mrežnicu i Dobru, Fužine uz jezero Bajer i Lepenicu, Krapanj kao otok Jadranskog mora, Ilok uz Dunav i Nin kao grad na Jadranskome moru - u uži izbor destinacija izvrsnosti, izivjestila je Turistička zajednica Grada Karlovca.

Navedena mjesta predstavit će se Povjerenstvu 19. ožujka 20-minutnom prezentacijom u Javnoj ustanovi Nacionalnog parka " Sjeverni Velebit", lokaciji koja je bila prošlogodišnji nacionalni pobjednik.

Povjerenstvo je, kako piše u priopćenju, odabralo pet netradicionalnih turističkih destinacija, jer se osim uobičajenih kriterija (kvaliteta smještajnih kapaciteta, vrste ugostiteljskih objekata, tradicionalna ugostiteljska ponuda, uređenost javnih kupališta) vrednovala i mogućnost aktivnog turizma uz vodu i na njoj, obnovljena kulturna baština, projekti i manifestacije, te nove tehnologije. (hina/metro-portal)

06.03.2010. 17:27:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh