« Kultura
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
GRAPHIS DESIGN ANNUAL

Hrvatski dizajneri osvojili tri zlata

Na jednom od najprestižnijih natjecanja u domeni grafičkog dizajna prepoznati su hrvatski talent i maštovitost

(graphis.com)
Više o

fotografija

,

grafički dizajn

,

Studio Rašić

,

Mirko Ilić

,

oglašavanje

,

Bruketa&Žinić OM

,

Studio Inernational

,

Graphis Design Annual

,

Graphis

,

ilustracija

Hrvatski dizajneri Studio Inernational, Studio Rašić i agencija Bruketa&Žinić OM, osvojili su tri zlata na godišnjem natjecanju Graphis Design Annual u organizaciji časopisa Graphis, međunarodne ikone dizajna i vizualnih komunikacija. Tome se može pridodati i zlato hrvatskog dizajnera Mirka Ilića koji djeluje u New Yorku.

Agencija Bruketa&Žinić OM nagrađena je za Igepa kalendar, Studio Rašić za projekt 10godinaOris50, a Studio International za vizualni identitet Instituta građevinarstva Hrvatske (IGH).

Časopis Graphis, koji uskoro počinje izlaziti u odvojenim izdanjima za dizajn, oglašavanje i fotografiju, prvi je put izišao 1944. godine u Zürichu, a pokrenuo ga je Walter Herdeg. Uspjeh časopisa u prvim desetljećima bio je povezan s tadašnjim značajem Švicarske kao svjetskog dizajnerskog središta. Graphis je 1986. godine prešao u ruke Martina B. Pedersena, koji je ured preselio u New York.

Nakon objavljivanja 355 brojeva časopisa, Graphisova izdanja ograničena su na godišnjake i monografije iz područja grafičkog dizajna, oglašavanja, fotografije i ilustracije. Ti stari godišnjaci, koji su većinom postali vrijedni kolekcionarski primjerci, danas predstavljaju jedan od najvažnijih izvora informacija vrhunskih ostvarenja grafičkog dizajna pred-digitalnog razdoblja.

Izvor: Hina

13.07.2009. 16:03:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh