« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
HUMANITARNA AKCIJA

Hrvatski crveni križ prikupio 2,9 milijuna kuna pomoći za Haiti

HCK zahvaljuje svima koji su dali prilog i tako pomogli u najvećoj akciji spašavanja u proteklih nekoliko desetljeća

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Haiti

,

humanitarna akcija

,

Hrvatski Crveni križ

,

Tihomir Štrekelj

Hrvatski crveni križ do danas je u akciji prikupljanja pomoći za potresom pogođene Haićane prikupio 2.923.460 kuna, priopćio je Hrvatski crveni križ.

Građani, tvrtke, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave i institucije darovali su 1.923.460 kuna, a Vlada RH milijun kuna.

Hrvatski crveni križ zahvalio je svima koji su dali prilog i tako pomogli u najvećoj akciji spašavanja u proteklih nekoliko desetljeća.

Novčanu pomoć za unesrećene Haićane građani i tvrtke i dalje mogu uplatiti na žiroračun Hrvatskoga crvenog križa broj 2340009-1511555516 poziv na broj odobrenja 01 te pozivom na donatorski telefon broj 060 90 11 (6,15 kn, PDV uključen). Osim toga, donacija se može uplatiti i on-line na internetskoj adresi Hrvatskoga crvenog križa. Sve on-line uplate te uplate u poslovnicama Privredne banke Zagreb oslobođene su bankovnih naknada. Svog prihoda odrekao se i telekomunikacijski partner Hrvatskoga crvenog križa Markot.tel d.o.o.

Hrvatski crveni križ napominje da je od četvrtka, 21. siječnja, na Haitiju i njegov pripadnik Tihomir Štrekelj (46) s jedinicom od sedam članova za žurno djelovanje Crvenoga križa Austrije.

Njihova zadaća jest pročišćavanje vode i promicanje higijenskih navika te poučavanje volontera Crvenoga križa na Haitiju o korištenju opreme za proizvodnju pitke vode i poboljšanje sanitarnih uvjeta. (hina/metro-portal)

25.01.2010. 18:26:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh